Annonce
Erhverv

Det begyndte med ekkolod og specialpapir: Nu tjener Erik og Ekkomed millioner under coronaen

Ekkomed og direktør Erik Verno Jensen har oplevet et stort ekstra salg under coronapandemien. Direktøren ser gode muligheder yderligere vækst de kommende år. Foto: Ekkomed
Ekkomed´s varer er meget efterspurgte på hospitaler og lægeklinikker. Indtjeningen er røget i vejret, og nu skal den vestjyske beskedenhed gemmes længere væk for at opnå yderligere vækst.

Holstebro: Vidste du, at der på Fabersvej i Holstebro findes to lokale medicinalvirksomheder?

Langt de fleste må sandsynligvis svare nej til det spørgsmål.

Virksomheden Kirstine Hardam, der er specialister i stomiposer, er nytilflytter. Ekkomed har været der i ti år - men uden at skilte ret meget med det. Ekkomed har levet en meget stille tilværelse med solid fremgang - pakket ind i vestjysk beskedenhed.

Men Ekkomed og direktør Erik Verno Jensen er klar til at vise sig mere frem. Bundlinjen for 2020 taler sit tydelige sprog. Overskuddet er blevet firdoblet, og lander på 6,6 millioner kroner  i overskud før skat for året 2020.

Coronaen har kun sat ekstra fart under væksten, da efterspørgslen på Ekkomeds produkter er steget stejlt.

- Det resultat er vi meget godt tilfredse med. Vi sælger engangsartikler til sygehuse, klinikker og læger. Det salg er vokset markant det seneste år under coronaen. Tendensen med at bruge flere engangsartikler var allerede i gang, inden vi blev ramt af coronaen, så udviklingen er blevet forstærket, siger Erik Verno Jensen.

Annonce

Ind i kampen

De seneste mange år har der været en solid kundekreds i sundhedsvæsenet. De gode resultater har givet mod på mere for Holstebro-virksomheden.

- Vi planlægger i fremtiden at deltage i flere af udbudsrunder. Det skal være med til at sikre os yderligere vækst. Vi ved, at vi kan være med, når det gælder kvalitet og pris, siger Erik Verno Jensen, der kom ind i firmaet for ti år siden.


Det resultat er vi meget godt tilfredse med. Vi sælger engangsartikler til sygehuse, klinikker og læger. Det salg er vokset markant det seneste år under coronaen. Tendensen med at bruge flere engangsartikler var allerede i gang, inden vi blev ramt af coronaen, så udviklingen er blevet forstærket

Erik Verno Jensen, direktør


Han blev oprindelig ansat som sælger, men han har langsomt overtaget mere og mere af virksomheden fra familien Laursen, der stod bag etableringen i 1979.

Ekkomed sælger blandt andet værnemidler og éngangsmanchetter til blodtryksmåling.

Annonce

Sælger til Mærsk

Lang tid før direktør Erik Verno Jensen kom ind i firmaet, levede Holstebro-virksomheden af noget helt andet. For 40 år siden havde forretningen en helt anden profil. Dengang blev der solgt ekkolod, specialpapir og andre produkter til store danske rederier og fiskerierhvervet. Mærsk var blandt de helt store kunder. Det salg er der stadig gang i, selv om Ekkomed har været igennem en stor transformation.

- Men den del fylder i dag kun en lille del af omsætningen. Skiftet skete allerede tilbage i 1990'erne, og i dag er den store del af forretningen salg til hospitaler og andre dele af sundhedsvæsenet, og det er også der, vi satser vi mest. Vi glæder os over, at vi har en stabil kundekreds på det andet område, siger Erik Verno Jensen, der også er indstillet på større synlighed i takt med, at kendskabet til virksomheden vokser.

Dagbladet Børsen har to gange tildelt Ekkomed gazelleprisen for høj vækst, og 2020-regnskabet ventes igen at udløse en en tredje anerkendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce