Annonce
Struer

Det burde bare ikke kunne ske igen: Louisa og Allan Bo fik endnu en lysebrun søjle af kloakvand ind i huset

Direktøren for Struer Energi, Claus Bøgeskov Mogensen (t.h.) og Thomas Sørensen (t.v.), som er projektchef for Struer Energi Spildevand, inspicerer kloakkerne på Fuglebakken og går på jagt efter fejlen, som endnu engang har sendt kloakvand ind i huset hos Allan Bo og Louisa Poulsen på Nørmarkvej. Arkivfoto: Frede Stengaard
Struer Energi fortsætter jagten på en fejlkobling, som gør, at regnvand løber i de forkerte rør og sætter kloakkerne under pres.

Struer: Mandagens regn over Struer satte endnu engang kloakkerne omkring Fuglebakken og Nørmarkvej under pres, og hos Allan Bo og Louisa Poulsen på Nørmarkvej kom der endnu engang en klam søjle af lysebrunt kloakvand op fra både afløb og toilet.

- Vi havde søgt ly i den husvogn, vi fik stillet til rådighed, da vi måtte tømme huset og få gulvene brudt op efter den seneste oversvømmelse for et par uger siden. Vi sad og fik kaffe, og  følte os forholdsvis sikre på, at tingene skulle være i orden. Kloakkerne var jo spulet igennem. Men Allan Bo ville lige et smut ind i huset og se, hvordan det stod til, fortæller Louisa Poulsen.

Og godt det samme.

Annonce

Da Allan Bo Poulsen kom ind i huset, kom han ind til en alarmerende gurglen i toilettet og nede fra afløbet i husets bryggers.

Bliver ved huset

Øjeblikket efter var gulvet oversvømmet af en lysebrun søjle af kloakvand, og Allan Bo Poulsen fik tilkaldt Louisa.

- Vi fik lagt håndklæder ud, så vandet ikke skulle løbe ud over hele huset, fortæller hun.


Vi får overfladevand ind i kloakrørene. Et eller andet sted i systemet er der sket en fejlkobling. Det er den, vi er på jagt efter, og vi arbejdede på det hele mandag aften.

Thomas Sørensen, projektchef, Struer Energi Spildevand


- Skaderne blev ikke så store. Der kom lidt kloakvand ind på betongulvet i stuen gennem et hul i væggen ude fra vores bryggers. Men skadesservice var hurtige til at komme og suge det op, og de fik også gulvet desinficeret. Men heldigt, at vi var hjemme, konstaterer hun.

Under en tilsvarende oversvømmelse af huset med kloakvand i 2016, var de på ferie, og da huset blev udtørret og renoveret flyttede de i sommerhus.

Denne gang foretrak de at blive ved huset efter den seneste oversvømmelse af hele stueetagen af huset med kloakvand under et skybrud over Struer 6. august.

Allan Bo Poulsen fik igen igen kloakvand i huset

- Vi har fået en husvogn stillet til rådighed. Men vi kunne selvfølgelig være på arbejde, konstaterer hun.

Nu endte det efter omstændighederne med et mindre tilbageslag i indsatsen for at vende tilbage til mere normale forhold.

Annonce

Jagter årsagen

- Vi skal have fundet årsagen. Det må bare ikke ske igen, siger Thomas Sørensen, som er projektchef for Struer Energi Spildevand.

Efter skybruddet 7. august blev kloakkerne langs Nørmarkvej spulet godt igennem.

- Vi fandt to propper i systemet, som blev opløst, og på hele strækningen fra Fuglebakken og ned til Hjermvej, er kloakkerne umiddelbart i fin stand. Der skulle der ikke være noget problem, fortæller Thomas Sørensen.

-  Så vi fortsætter jagten på en fejl i systemet lidt længere oppe omkring Kjeldsmarksvej, fortæller han.

- Vi får overfladevand ind i kloakrørene. Et eller andet sted i systemet er der sket en fejlkobling. Det er den, vi er på jagt efter, og vi arbejdede på det hele mandag aften, forklarer han.

- Men da regnen stilnede af, blev det svært at lokalisere, hvor det går galt. Så i dag fortsætter vi med en tv-inspektion af kloakkerne i området, fortæller han.

Hjemme hos Allan Bo og Louisa Poulsen vil der desuden blive installeret en tilbageløbsklap, så de undgår flere oversvømmelser af huset med kloakvand.

- Vi var inde på det, da vi fik huset oversvømmet med kloakvand i 2016. Vi snakkede om at få installeret en højtvandsventil på rørene, men fik besked om, at det ikke burde være nødvendigt. Struer Energi forsikrede os, at de havde fundet fejlen, fortæller Louisa Poulsen.

Nu viste det sig så, at de tog gruelig fejl.

- Så forsyningsselskabet installerer den for os, og de vil også stå for det årlige vedligehold, når den skal renses. Vi skal ikke selv gøre mere. Vi fik jo lovning på, at tingene skulle være i orden, fortæller hun.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Struer

Ny direktør satser på tog til tiden fra Langå

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce