Annonce
Lemvig

Det er Balleby igen - eller ingenting for Dansk Folkeparti

Spidskandidat for Dansk Folkeparti til kommunalvalget i Lemvig, Karl Balleby. Foto: Johan Gadegaard
I serien af analyser af de otte partier, der stiller op til kommunalvalget i Lemvig Kommune, er vi denne gang nået til Dansk Folkeparti, som kun har tre kandidater til at hive det nødvendige antal stemmer hjem

Analyse: Dansk Folkeparti i Lemvig Byråd har siden 2002 været lig med Karl Balleby. Han røg ud efter den første periode, men kom så ind igen, og på et tidspunkt havde partiet to pladser.

Men i dag er der Karl Ballesbys plads, og det er også det, der vil være overskriften for Dansk Folkeparti på valgaftnen:

Kommer Karl Balleby med igen?

Annonce

Ser man på landsplan for Dansk Folkeparti, så bliver det meget svært at genvinde pladsen. Men nu er det kommunalvalg, hvor personer fylder mere end landsresultater, så derfor kan man ikke bruge det alene til at sige, at Karl Balleby ikke kommer med denne gang.

Der er traditionelt stemmer nok til Dansk Folkeparti i Lemvig Kommune til en plads i byrådet. Sidst var det 651, og det svarer nogenlunde til det antal stemmer, man skal have for en plads. Karl Balleby tog personligt næsten halvdelen, og det var det særegne ved Dansk Folkeparti sidst, at de øvrige kandidater faktisk gjorde det udmærket alle fire, så de samlede til sammen 150 stemmer hjem. Og så var der rigtig mange listestemmer på Dansk Folkeparti, så man nåede  over grænsen.

Det er så spørgsmålet, om de listestemmer er der igen i år, når man ser på landspolitikken, og at Nye Borgerlige her har ædt af Dansk Folkeparti.

Skat kan blive afgørende

Der er kun Karl Balleby til at trække det store læs med antal personlige stemmer, så derfor er det ham eller ingen, der bliver resultatet. Karl Balleby har på det seneste forsøgt at markere sig som noget andet end Venstre, som han ellers er blevet en forlænget arm af i folkemunde. Han er som det eneste parti, der sidder i byrådet, gået imod en skattestigning, selv om han i den sidste ende besluttede sig for at stemme for, da hans eget forslag faldt. Kun Nye Borgerlige og Liberal Alliance, der ikke sidder i byrådet, har i læserbreve været på linje med ham om ingen skattestigning.

Dansk Folkeparti

Kandidater for for Dansk Folkeparti ved kommunalvalget i Lemvig Kommune:

Karl Balleby

Henning Juhl Christensen

Kirsten Nielsen

Der kan være de stemmer, der er nødvendige for Karl Balleby, og det kan også være, at hans spareforslag med cross-afdelingen på Lemvig Ungdomsgård har gjort ham markant i nogle vælgeres øjne, så han skraber noget hjem der.

Ud over Karl Balleby er der kun to kandidater på listen i år for Dansk Folkeparti. Man havde en aftale med Tina Hedegaard Pedersen, som var sprunget fra Nye Borgerlige, men det gik i vasken i sidste øjeblik. Tre kandidater er ikke mange til at hive et mandat hjem, og set i det lys bliver det vanskeligt at få stemmer nok.

Sidst men ikke mindst er der jokeren med valgforbundet med Det konservative Folkeparti. Det kan  være det, der giver pladsen i byrådet igen, hvis det kniber med selv at samle stemmer nok.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Bevarer skibsmotorerne: Tiltrukket af dunsten af diesel

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Frem med mobiltelefonen: Særlig gruppe medarbejdere skal vise coronapas

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Erhverv

Kunder tager godt imod, at de igen skal have mundbind på

Lemvig For abonnenter

Kronprinsen på jagt her til morgen: Kongejagten er genoptaget efter en coronapause

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Lemvig For abonnenter

Forureningsskandalen: Politikere diskuterer om de skal lægge sag an mod staten

Sport For abonnenter

Lemvig-Thyborøn Håndbold styrker fundamentet på vejen mod at blive en permanent ligaklub

Lemvig

Ny hæder til Klimatorium

Annonce