Annonce
Struer

Det er endnu en grund til at være imod Billund-banen

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen besøgte fredag Arriva-værkstedet i Struer, hvor han blev vist rundt af Arrivas direktør, Nikolaj Wendelboe. Foto: Morten Stricker

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) kiggede fredag forbi Arriva-værkstedet i Struer, hvor han kom med en kommentar til den kritiserede Billund-bane.

Annonce

Struer: Efter et visit hos Midtjyllands Lufthavn i Karup tog transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) et smut forbi Struer fredag eftermiddag, hvor han besøgte Arrivas værksted på Remisevej.

Her fik han en rundvisning på værkstedet af blandt andre Arrivas administrerende direktør, Nikolaj Wendelboe, ligesom han også deltog i en frokost på stedet.

Inden da var der dog lige tid til en hurtig snak med pressen, og Ole Birk Olesen kunne fortælle, at han selv, før han blev minister med ministerbil, kørte meget med tog.

- Og det regner jeg også med, at jeg skal igen, når jeg er færdig med at være minister. Vi har en bil i min familie, men den bruger min kone for tiden, for hun er fotograf og skal kunne komme rundt, siger Ole Birk Olesen.

Jeg går ikke ind for Billund-banen og har aldrig gjort det.

Ole Birk Olesen (LA), transport-, bygnings- og boligminister.
Ole Birk Olesen er ikke tilhænger af planerne om en Billund-bane. Foto: Morten Stricker
Annonce

Endnu en grund

Det, der fylder mest for pendlere og andre togpassagerer i Vestjylland, og måske særligt i Struer, for tiden, er konsekvenserne for landsdelen ved planerne om den nye Billund-bane.

Ifølge ministeren var snakken på værkstedet ikke drejet ind på hverken nuværende eller fremtidige køreplaner i området, men havde mere haft en generel og teknisk kategori.

- Egentlig ikke noget, jeg behøver at vide noget om, men det har været spændende at blive klogere på de tekniske detaljer, siger Ole Birk Olesen.

Om den kommende Billund-bane sagde ministeren, at:

- Jeg går ikke ind for Billund-banen og har aldrig gjort det. I Liberal Alliance føler vi, at det ville være bedre at bruge de penge på bedre veje og vedligeholdelse af de nuværende veje flere steder i landet.

Planerne om en ny togstrækning mellem Vejle og Billund kan få store konsekvenser for Nordvestjylland.

Dagbladet har tidligere beskrevet, hvordan strækningen Vejle-Herning-Struer vil blive adskilt fra landstrafikken som følge af etableringen, ligesom det vil betyde færre togafgange, unødvendig ventetid i Herning og ingen direkte tog til København, som der er i dag.

I høringsperioden til den VVM-redegørelse, der konkluderede, at alle tre løsningsforslag til Billund-banen ville medføre forringelser for togtrafikken til Nordvestjylland, sendte byrådet i Struer et skarpt formuleret høringssvar, der tog klart afstand fra planerne.

Og det er kommet ministeren på området for øre.

- Jeg er bekendt med, at etableringen af Billund-banen kan forårsage nogle uheldige virkninger for nogle kommuner i området. Omvendt er andre borgmestre rigtig glade for planerne, siger Ole Birk Olesen.

- Men jeg har som sagt været imod Billund-banen fra start, jeg synes ikke den skal anlægges, og høringssvaret fra byrådet i Struer er blot endnu en grund til at være imod anlægningen af den, afslutter ministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

36-årig havde smidt affald i vejkant

Lemvig

Smittetallet nede på det halve

Lemvig

Fyrede kanonslag af to steder i byen

Annonce