Annonce
Lemvig

Danmarks Fiskeriforening: Efterladte garn i Limfjorden stammer fra fritidsfiskere

Formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen vil ikke have siddende på sig, at det er erhvervsfiskerne, der efterlader garn i Limfjorden. Pressefoto: Danmarks Fiskeriforening
Formanden for Danmarks Fiskeriforening vil ikke kendes ved de efterladte garn på bunden af Limfjorden

Lemvig: Myndighederne bør rette skytset mod fritidsfiskerne, når der skal ryddes op i de gamle garn, der ligger på bunden af Limfjorden. Det er nemlig fritidsfiskerne, der har efterladt dem, vurderer Svend-Erik Andersen, der er formand for Danmarks Fiskeriforening.

- Erhvervsfiskerne fisker primært efter muslinger i Limfjorden, som altså ikke fanges i garn, som sagen drejer sig om, siger Svend-Erik Andersen.

Hans svar kommer i kølvandet på denne sommers debat, hvor landsorganisationen Levende Hav har brugt sommeren på at fiske såkaldte spøgelsesgarn op af Limfjorden. Det har vist sig, at der ligger en stor mængde efterladte og tabte redskaber på fjordbunden, der er i stand til at fiske videre, selv om de er efterladt. Derfor er garnene en trussel mod livet i fjorden.

Annonce

Svend-Erik Andersen har som fisker selv oplevet at få affald med i sin fangst.

- Det hører på ingen måde hjemme i vores farvand. Derfor er det også med stor ærgrelse, at medierne denne sommer igen og igen har kunne fortælle om efterladte og udtjente gamle fiskeredskaber i Limfjorden. Gamle garn, som ligger spredt ud over store dele af fjorden. Lad mig slå det fast: Det er på ingen måde i orden. I Danmarks Fiskeriforening opfordrer vi vores medlemmer, erhvervsfiskerne, til at tage vi alt affald med i land, og at indrapportere, hvis man som fisker taber et redskab. Den er ikke længere, og sådan bør det være for alle fiskere. Også for fritidsfiskere, siger han.


Det hører på ingen måde hjemme i vores farvand. Derfor er det også med stor ærgrelse, at medierne denne sommer igen og igen har kunne fortælle om efterladte og udtjente gamle fiskeredskaber i Limfjorden

Svend-Erik Andersen, formand, Danmarks Fiskeriforening


Fritidsfiskernes formand har allerede været på banen og erkendt problemet.

- I Danmarks Fiskeriforening er vi mere end glade for, at han er klar. Hvad enten lyst- eller fritidsfiskerne har brug for et godt råd eller vil høre om vores erfaringer med at bjærge redskaber, så er de velkomne, siger Svend-Erik Andersen.

I dag skal erhvervsfiskere indrapportere, hvis de mister et redskab. Fiskeriministeren har tidligere sagt, at dette krav også kommer til at omfatte fritidsfiskere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hanstorken anses for at være enkemand

Debat For abonnenter

Nedgravede mink: Det er klogt at rive plasteret af, så smerten er overstået med det samme

Annonce