Lemvig

Det er mig meget imod at skulle flytte til en storby

Pernille Christina Paulsen bor på Thy, studerer i Aalborg, men valgte bevidst et praktikophold på Klimatorium i Lemvig. Privatfoto

Praktikant på Klimatorium fremhæver netop Klimatorium som et sted, hvor unge kan bruge en høj uddannelse uden at skulle flytte til storbyerne

Lemvig: Hvorfor skal løsningen af landsdækkende udfordringer, opgaver og problemstillinger centraliseres i storbyerne? Denne praksis må man gøre op med, hvis man kan se det lokale potentiale.

Sådan lyder det fra Pernille Christina Paulsen, som netop har gennemført et fire måneder langt praktikforløb hos Klimatorium i Lemvig. Og netop Klimatorium fremhæver hun som et eksempel på, at der tænkes nyt, og at man kan finde studie- og forskningsmiljøer andre steder end netop storbyerne.

Pernille Christina Paulsen er uddannet sygeplejerske, men hun har valgt at uddanne sig i tekno-antropologi, som kort sagt er studiet af krydsfeltet mellem mennesker og teknologi. Det foregår på Aalborg Universitet, men hun har valgt at blive boende på Thy, hvorfra hun så pendler.

- Jeg fik hurtigt at vide, at jeg ville blive nødt til at flytte til en storby, hvis jeg ville have adgang til jobmuligheder, når jeg havde skrevet mit speciale. Det er mig meget imod at følge denne tankegang. Det må simpelthen være muligt for højt uddannede at tilvælge vestkysten og at fravælge storbyerne, så man kan bidrage til vækst og viden i den landsdel, man holder af. De udfordringer, man ønsker at løse i storbyerne, eksisterer også i de små byer. Det kræver, at arbejdsgiverne i disse områder er villige til at tænke nyt, mener Pernille Christina Paulsen.

Hun holdt fast i det, da hun skulle søge en praktikplads, og hun gik derfor all-in på at komme til Klimatorium i Lemvig.

- Jeg var noget usikker på, om det skulle lykkes for en tekno-antropolog at komme inden for i en meget teknisk og ingeniør-tung verden. Men direktøren for Lemvig Vand & Spildevand, Lars Nørgård Holmegaard, kunne se et potentiale i samarbejdet. Hos Klimatorium har man forlængst indset, at det kræver tværfagligt samarbejde at læse en opgave bedst muligt.

Derfor kom hun til Klimatorium, hvor hun har samarbejdet med øvrige Coast to Coast-projekter, og hun har sammen med to medstuderende, der har været ved Randers Kommune og ved AquaGlobe i Skanderborg, lavet en rapport om det klima-samarbejde, der er.

Pernille Christina Paulsen er ikke i tvivl om, at Klimatorium vil skabe utroligt meget godt for lokalområdet.

- Det handler grundlæggende om at tænke anderledes for at se mulighederne. Klimaforandringer er ikke kun problemer, men muligheder for nye, innovative løsninger. Vestjylland er ikke en rådden banan, som unge og de, der ønsker en høj uddannelse, skal flygte fra. Det kan være der, hvor mulighederne for gode jobs og fremtidig udvikling findes for de af os, som ikke siger Udkantdanmark, men Udsigtsdanmark, siger Pernille Christina Paulsen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce