Annonce
Holstebro

Det er nogle af de steder med mest smitte - men skolerne åbner alligevel: - Selvfølgelig ligger det da i baghovedet, at man kan komme til at lukke ned igen

- Jeg synes, at de retningslinjer vi har i øjeblikket, dækker fint ind. Jeg har ikke haft et behov for at sige, at vi skal gøre yderligere, siger skoleleder Birgitte Holm, Vinderup Realskole. Genrefoto/arkiv: Morten Stricker
Både i Vinderup og Staby er eleverne tilbage på skolerne. Skolelederne er ikke bekymrede. De oplever, at forældrene er gode til at passe på og lade deres børn teste.

Vinderup/Staby: Mere end hver femte i Vinderup. I Staby er det næsten hver sjette.

Der er tale om andelen af kviktest, der kommer tilbage positive.

Men selvom der i øjeblikket er høje positivprocenter, er det ikke noget, som skaber nervøsitet blandt skolelederne i de to byer, som onsdag for første gang siden 15. december har kunnet byde deres elever velkommen tilbage på skolerne.

Annonce

- Min oplevelse er, at der er stor opbakning blandt forældrene til at passe ekstra godt på. Vi tager det meget alvorligt, og det er min oplevelse, at både elever, lærere og forældre er gode til at blive testet, mener skoleleder på Staby Skole, Lene Ettrup.

Så du er ikke bekymret over de høje positivprocenter?

- Selvfølgelig har jeg set dem, men jeg tror, at dem, der er med til at udgøre den høje positivprocent, har været smittet hen over juleferien, så de elever er ikke kommet tilbage i skole endnu. Og dem, der har fået en positiv test, er sidenhen blevet erklæret raske, siger hun.

Forskel på store og små elever

Selvom andelen af positive kviktest er større i Vinderup end i Staby, er der heller ikke bekymring at spore hos skoleleder for Vinderup Realskole, Birgitte Holm. Hun ser ingen grund til at indføre nye retningslinjer.

Eleverne opfordres til test to gange om ugen, og hver uge skal lærerne vise Birgitte Holm deres coronapas.

- Jeg synes, at de retningslinjer vi har i øjeblikket, dækker fint ind. Jeg har ikke haft et behov for at sige, at vi skal gøre yderligere, siger skolelederen og peger på, at det er en ren overbyningsskole, og at næsten alle elever er vaccinerede.

- Men vi mærker da smitten, og der er naturligvis nogle elever, som får lidt ekstra test, hvis der har været smittetilfælde i omgangskredsen, siger skolelederen på realskolen.

Heller ikke endnu en omgang hjemmeundervisning, skræmmer skolelederen i Vinderup.

- Vores elever fungerer jo også socialt på andre måder, eksempelvis via de sociale medier, end de gør i de mindre klasser. Derfor tror jeg, at vores elever lidt nemmere ville kunne klare en ny kortere nedlukning. Så det har jeg nu i baghovedet, når jeg ser tallene, men jeg tænker, at det skal vi nok komme igennem, siger Birgitte Holm.

Også skolelederen i Staby, Lene Ettrup, er realistisk:

- I øjeblikket tager vi det en dag ad gangen. Selvfølgelig ligger det da i baghovedet, at man kan komme til at lukke ned igen.


Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Lemvig For abonnenter

Frivillige sidder klar: Tingene skal laves i stedet for at blive smidt ud

Sport

Direktør trækker i trøjen igen og gør comeback på håndboldbanen

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Annonce