Annonce
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Borgmester Erik Flyvholm har brugt den gyldne saks og åbner jubilæums-udstillingen.  Foto: Johan Gadegaard
Vestergade blev fejret for sine 50 år som Lemvigs første gågade
Annonce

Lemvig: Det var en god idé.

At anlægge en gågade som en af de første byer for 50 år siden.

Det kunne lederen af Lemvig Museum, Mette Lund Andersen, og borgmester Erik Flyvholm, let blive enige om, da de talte ved fejringen af 50 års jubilæet mandag.

For 50 år siden tog de handlende sagen i egen hånd, da byrådet ikke var så interesseret i at omdanne en gade til en gågade. Folk fra oplandet skulle jo stadig gerne kunne komme i bil til byen og handle ind.

Der var mangen god snak ved åbningen. Her er det fra venstre tidligere forretningsindehaver Steen B. Nielsen, Henrik Klejnstrup Sørensen fra Vestjysk Bank og  tidligere julemand Jes Mathiasen. Foto: Johan Gadegaard

Men de handlende betalte selv for fliserne, og så gik det.

Annonce

Typisk Vestjylland

- Det er en typisk handling her i Vestjylland, at man tager sagen i egen hånd og gennemfører den. Så må andre blive overbevist med tiden. Byens købmænd og driftige landmænd gjorde det samme, da de anlagde Lemvig Havn i 1851. De ville være med i kreaturhandelen, og så måtte der kunne lægge skibe til. Bagefter kunne også byrådet se, det var en god idé og overtog havnen, fortalte Mette Lund Andersen.

Borgmester Erik Flyvholm roste  de handlende for at have taget initiativ.


Vestkysten trækker flere turister til end hovedstaden, og der investeres flittigt i det. Det er vigtigt for Lemvig at være med her. Turismen kan udvikles endnu mere

Erik Flyvholm, borgmester


- De handlende har haft stor indflydelse på udviklingen af Lemvig by gennem årene. Da man anlagde gaden for 50 år siden, var det ikke turisterne, der fyldte mest. I dag er det en naturlig ting med en gågade, og turismen er vigtig for de handlende. Og lad jubilæet være startskuddet til, at der arbejdes endnu mere for turismen, sagde borgmesteren.

Lederen af Lemvig Museum, Mette Lund Andersen, åbnede festlighederne. Foto: Johan Gadegaard

Han lagde vægt på den store vestkyst-satsning, der er i øjeblikket.

- Vestkysten trækker flere turister til end hovedstaden, og der investeres flittigt i det. Det er vigtigt for Lemvig at være med her. Turismen kan udvikles endnu mere, sagde Erik Flyvholm.

Annonce

Den gyldne saks

Han klippede snoren til jubilæumsudstillingen, som er i et forretningslokale på Torvet. Det skete med den gyldne saks, som daværende borgmester Frandsen brugte, da han åbnede gågaden for 50 år siden.

Jubilæumsudstillingen indeholder blandt andet en masse fotos fra åbningen og fra årene i handelslivet i Vestergade.

Den første gågade gik fra Torvet til Andrupsgade. Siden blev den forlænget til sin nuværende længde hen til rundkørslen ved Havnegade.

Med i udstillingen er også den flise, der blev lagt ned ved åbningen med årstallet 1970. den blev taget op ved renoveringen af gågaden og tilfældigvis fundet i kælderen på Lemvig Museum for få dage siden.

- Den må lægges ned i gågaden igen, var kommentaren fra Otto Schumann, som var med blandt de initiativtagere, der fik anlagt gågaden for de 50 år siden.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce