Holstebro

Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært at skabe sig en hverdag bagefter

Det kan være svært at komme videre i livet, hvis man har været udsat for vold. En ny gruppe i Holstebro skal hjælpe voldsramte kvinder videre efter krisecentret.

Holstebro: Har man været udsat for vold i sit parforhold, kan det være svært at komme ovenpå igen og skabe sig et nyt liv.

Volden har ofte sat dybe spor, og offeret kan have behov for hjælp og støtte til at komme godt videre i livet.

Derfor opretter organisationen Lev Uden Vold såkaldte efterværnsgrupper rundt omkring i hele landet for kvinder, mænd og børn, der har været udsat for vold i en nær relation.

I Holstebro har Lev Uden Vold netop startet en gruppe for voldsudsatte kvinder fra Holstebro og omegn. Det sker i samarbejde med Holstebro Krisecenter og Frivilligcenter Holstebro.

- Kvinderne oplever ofte ensomhed, og usikkerheden kan få overtaget, når de flytter fra krisecentret. Dette forløb vil give kvinderne en endnu større robusthed, og de vil kunne få bearbejdet følgevirkninger efter et samliv i vold, siger Karin Houmann, leder af Holstebro Krisecenter.

Hun fortæller, at den første gruppe på fem kvinder allerede er begyndt:

- Mens mange kvinder er på krisecentret, så er deres dage optaget og fyldt ud med alt muligt. Det kan være kontakt til sygehus, arbejdsgiver, familie og kommune med mere. Når de så kommer ud og skal bo selv igen, så kan tomheden, usikkerheden og tvivlen på sig selv sætte ind. Og vi ved, at det at have levet i et voldeligt forhold kan sammenlignes med den stress, som soldater, der har været udsendt til krigszoner, oplever. Derfor er der også en del kvinder, der kan have behov for at få det bearbejdet, siger Karin Houmann.

Hjælper hinanden

Efterværnsgruppen faciliteres af en gruppeleder fra Lev Uden Vold med psykologisk baggrund i samarbejde med en medarbejder fra krisecenteret.

Sammen med deltagerne i gruppen hjælper de den enkelte kvinde med at bearbejde voldsoplevelsen og give støtte til at komme videre i livet.

- Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært for kvinderne at skabe sig en hverdag igen, efter de har været på krisecenter. Behovet for hjælp slutter ikke, fordi de flytter ud, så der er i den grad brug for en efterværnsindsats som denne, siger sekretariatschef i Lev Uden Vold, Lotte Grostøl.

- Gennemsnitslængden for et ophold på Holstebro Krisecenter er omkring 40 dage, og 40 dage er ikke lang tid til at få arbejdet med sig selv. Derfor har dette tiltag kæmpe stor værdi for arbejdet med at komme ud af voldens skygge, siger Karin Houmann.

0/0

Tophistorier

Annonce
Holstebro For abonnenter

Til minde om: Omsorgsfulde Bodil syntes, det var for farligt at få børn, og man forstår hende...

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

10 skarpe: Hvorfor skal vi have minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver?

Kultur

Efter årets Rock: Formand ser positivt på fremtiden

Tophistorier

Kultur

Galleri: Endnu mere Rock i Holstebro

Holstebro For abonnenter

Jeg tror jo ikke, at festivalen kan fungere, hvis jeg ikke er her

Holstebro For abonnenter

Socialisten fra Thorsminde er klar til flere valg

Holstebro

Efter katastrofevalg: Vanopslagh vil slå koldt vand i blodet

Holstebro

Lottovinder i Holstebro Kommune løb med tocifret millionbeløb

Annonce