Annonce
Holstebro

Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært at skabe sig en hverdag bagefter

Det kan være svært at komme videre i livet, hvis man har været udsat for vold. En ny gruppe i Holstebro skal hjælpe voldsramte kvinder videre efter krisecentret.

Holstebro: Har man været udsat for vold i sit parforhold, kan det være svært at komme ovenpå igen og skabe sig et nyt liv.

Volden har ofte sat dybe spor, og offeret kan have behov for hjælp og støtte til at komme godt videre i livet.

Derfor opretter organisationen Lev Uden Vold såkaldte efterværnsgrupper rundt omkring i hele landet for kvinder, mænd og børn, der har været udsat for vold i en nær relation.

I Holstebro har Lev Uden Vold netop startet en gruppe for voldsudsatte kvinder fra Holstebro og omegn. Det sker i samarbejde med Holstebro Krisecenter og Frivilligcenter Holstebro.

- Kvinderne oplever ofte ensomhed, og usikkerheden kan få overtaget, når de flytter fra krisecentret. Dette forløb vil give kvinderne en endnu større robusthed, og de vil kunne få bearbejdet følgevirkninger efter et samliv i vold, siger Karin Houmann, leder af Holstebro Krisecenter.

Hun fortæller, at den første gruppe på fem kvinder allerede er begyndt:

- Mens mange kvinder er på krisecentret, så er deres dage optaget og fyldt ud med alt muligt. Det kan være kontakt til sygehus, arbejdsgiver, familie og kommune med mere. Når de så kommer ud og skal bo selv igen, så kan tomheden, usikkerheden og tvivlen på sig selv sætte ind. Og vi ved, at det at have levet i et voldeligt forhold kan sammenlignes med den stress, som soldater, der har været udsendt til krigszoner, oplever. Derfor er der også en del kvinder, der kan have behov for at få det bearbejdet, siger Karin Houmann.

Annonce

Hjælper hinanden

Efterværnsgruppen faciliteres af en gruppeleder fra Lev Uden Vold med psykologisk baggrund i samarbejde med en medarbejder fra krisecenteret.

Sammen med deltagerne i gruppen hjælper de den enkelte kvinde med at bearbejde voldsoplevelsen og give støtte til at komme videre i livet.

- Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært for kvinderne at skabe sig en hverdag igen, efter de har været på krisecenter. Behovet for hjælp slutter ikke, fordi de flytter ud, så der er i den grad brug for en efterværnsindsats som denne, siger sekretariatschef i Lev Uden Vold, Lotte Grostøl.

- Gennemsnitslængden for et ophold på Holstebro Krisecenter er omkring 40 dage, og 40 dage er ikke lang tid til at få arbejdet med sig selv. Derfor har dette tiltag kæmpe stor værdi for arbejdet med at komme ud af voldens skygge, siger Karin Houmann.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce