Annonce
Kultur

Det går forhåbentligt: Stafet for Livet planlægges til 4. september

Det satses på, det bliver forsvarligt at gennemføre Stafet for Livet i Lemvig 4. september. Arkivfoto: Morten Stricker.
Arrangørerne af det store Stafet for Livet håber, det kan lade sig gøre at gennemføre, men man har dog skåret ned fra 24 til 13 timer

Lemvig: Sidste år måtte Stafet for Livet aflyses, men arrangørerne fra Kræftens Bekæmpelse i Lemvig håber på, det til gengæld kan gennemføres i år på den planlagte dato 4. september.

Planlægningen af 2021-udgaven  fortsætter, og udgangspunktet er 13 timers aktivitet og samvær ved boldbanen ved Lemvig Sø.

Formand for styregruppen for Stafet for Livet i Lemvig, Lena Birch, lægger ikke skjul på, at det er særdeles vanskeligt på nuværende tidspunkt at spå om, hvordan Stafet for Livet 2021 vil forme sig.

-I styregruppen er vi dog enige om at se positivt på mulighederne for at lave et godt og indholdsrigt program lørdag den 4. september på pladsen ved Lemvig Sø, siger Lena Birch.

- Det afgørende for os er selvfølgelig meget nøje at følge med i corona-situationen og overholde alle restriktioner som for eksempel forsamlingsforbuddet. Vi ved jo alle, at der meget hurtigt kan ske ændringer, men omvendt er det afgørende for alle berørte parter i arrangementet, at vi lægger os fast på, hvad vi mener, er realistisk.

Beslutningen er derfor blevet, at Stafet for Livet i 2021-udgaven vil forløbe over 13 timer lørdag den 4. september med start kl. 10 og afslutningen kl. 23 – altså en tidsmæssig reduktion fra de normale 24 timer, som stafetten normalt ville forløbe over.

-Det gør planlægningen lidt lettere i de forskellige arbejdsgrupper, men gør det samtidig muligt at fastholde vigtige indslag som det særlige arrangement for fighterne, underholdende indslag, taler og ikke mindst lysceremonien, påpeger formanden.

Annonce

De første hold er tilmeldt

Formålet med Stafet for Livet er at sætte fokus på den alvorlige sygdom i et fællesskab med tid til aktiviteter, samvær og eftertanke. Desuden samler deltagerne midler ind til fortsat forskning via Kræftens Bekæmpelse.


Ingen skal være i tvivl om, at vi i styregruppen er 100 procent opmærksomme på kun at lave et arrangement, hvor alle kan føle sig trygge ved at deltage

Lena Birch, Stafet for Livet


-Vigtigheden ved fællesskabet er den klare tilbagemelding fra deltagerne i de tidligere stafetter, og derfor lægger vi op til et arrangement, hvor vi håber, at det bliver muligt at samle deltagerne med base på boldbanen. Vi tror og håber på, at vi til september med vaccinationer, værnemidler og fornuftigt samvær har fået så meget styr på pandemien i Danmark, at også vores primære målgruppe, der jo hører til de mest sårbare grupper, får lejlighed til at være med i stafetten, siger Lena Birch.

I 2019 deltog mere end 800 borgere i Stafet for Livet, og til 2021-udgaven er de første deltagere nu også tilmeldt.

-Ingen skal være i tvivl om, at vi i styregruppen er 100 procent opmærksomme på kun at lave et arrangement, hvor alle kan føle sig trygge ved at deltage. Ingen af os ved jo, hvordan situationen vil udvikle sig henover foråret og sommeren, men planlægningen af Stafetten 2021 fortsætter i de kommende uger og måneder, så vi kan afvikle dagen, hvis det er muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce