Lemvig

Vestjyder flyttede hjem fra hovedstaden: Det har givet ro over tilværelsen

Ro, plads, tid og med masser af natur lige uden for døren var begrundelsen for, at Christina Lund og Kim Lauridsen besluttede sig for at vende tilbage til Lemvigegnen, da de fik sønnen Sylvester. Foto: Johan Gadegaard
Christina Lund og Kim Lauridsen flyttede hjem til Lemvig fra hovedstaden, da det giver mere plads, tid og råd til en dagligdag med deres lille søn

Lemvig: Da Christina Lund og Kim Lauridsen fik deres søn, Sylvester, opstod tanken hos dem om, at sønnens barndom gerne måtte være i Vestjylland, hvor forældrene begge kommer fra. Og de gjorde tanke til handling, så i dag hvor Sylvester er 15 måneder, bor familien i et nyrenoveret hus på Rosenvænget i Lemvig, og de er særdeles tilfreds med at have fået plads og rum omkring sig med let adgang til naturen.

Der er kommet ro over tilværelsen.

Det spiller med, at de kunne sælge deres bolig på Amager for den gode side af de tre millioner kroner, og nu er huslejen trods en omfattende renovering noget helt andet i Lemvig.

- Det giver en anden ro i dagligdagen, at vi ikke skal betale så høj en husleje, og vi kan tillade os ikke at have så travlt med at arbejde i hverdagen, er de enige om.

Og da vi talte med dem ved månedskiftet, havde ingen af dem fast arbejde. De havde brugt et par måneder på at renovere hus, og så må det med arbejdet komme.

- Det tager vi roligt, var det første svar på spørgsmålet om, hvordan de tør det.

Så kom det dog frem, at der også var begyndt at komme lidt uro i haven. Men dog var troen der på, at det nu nok skulle gå.

Jeg havde helt glemt det her positive med at gå en tur gennem byen, hvor man hilser på folk og får en snak. Der er en omsorg, hvor man interesserer sig for hinanden, og vi kender jo heldigvis en del, fordi vi stammer herfra.

Kim Lauridsen, tilbageflytter

Gik i børnehave sammen

Når vi taler om Christina Lund og Kim Lauridsen, så starter den fælles fortælling som helt små børn, da de boede tæt på hinanden i Thyborøn. De gik i børnehave sammen, og de startede skoletiden sammen. Men så flyttede Christina med familien til Lemvig i de sidste skoleår og i gymnasietiden. De sås stadig som 18-årige af og til, men de fik så hvert sit liv, hvor Kim uddannede sig som håndværker - smed, mens Christina gik journalistvejen. Christina boede i København, men flyttede så til Asien, hvor hun skrev bøger, som vi også har omtalt her i bladet. Kim arbejdede på Vejle-kanten, hvor han blev produktionsleder.

Da Christina så vendte hjem til København, fik de kontakt igen, og de to barndomsvenner forelskede sig. De bosatte sig i København.

- Selv om jeg har boet andre steder og endda i Asien, så har det måske ligget i mig, at jeg på et tidspunkt gerne ville vende hjem igen. Jeg havde ikke tænkt alvorligt over det, men da vi fik Sylvester, blev det aktuelt, siger Christina Lund.

Heldigt var det så, at det var Kim, hun havde dannet par med, da det jo også var hans barndomsegn, og hun skulle ikke overbevise en kæreste fra et andet sted i landet om, at det er godt at bo i Vestjylland. De var enige om, de har haft en god barndom her, og den må gerne gives videre til deres børn.

Nu er de her - også med bedsteforældre tæt på.

- Vi synes, det er godt, bedsteforældrene er tæt på, så de får mere tid sammen med barnebarnet.

Og de har allerede mærket, at tempoet er et andet end i hovedstaden.

- Jeg havde helt glemt det her positive med at gå en tur gennem byen, hvor man hilser på folk og får en snak. Der er en omsorg, hvor man interesserer sig for hinanden, og vi kender jo heldigvis en del, fordi vi stammer herfra, siger Kim Lauridsen.

Og de kan supplere med, at der er stor interesse for at tale med dem blandt naboer og forbipasserende, så de er meget tilfreds med at bo i en villa med have i det centrale Lemvig.

- Jeg gik forbi huset hver dag på vej til skole, også da jeg skulle på gymnasiet. Da havde jeg ikke forestillet mig, jeg skulle komme til at bo der. Dengang var det ikke en fremtid i Lemvig, jeg tænkte på. Men det blev så noget andet, da vi fik barn, siger Christina Lund.

Med hensyn til tempoet, har de også mærket, at det med trafikken er noget helt andet end i hovedstaden.

- Selv om der er længere, ved man hvor lang tid, det tager at køre. I København må man regne med, der kan opstå trafikpropper eller andet, de forlænger rejsetiden.

Hvad så med job

Og så er der det med job.

Kim Lauridsen ser med fortrøstning på det, da han har en håndværks-baggrund, og det burde være til at få arbejde den dag, han er færdig med at renovere huset, og han er klar.

- Det er lettere med arbejde her i Vestjylland, når det er en håndværksmæssig uddannelse, man har, siger han.

Straks værre er det for akademikeren. Christina er journalist, men det har været bøgerne, der har optaget hende de seneste mange år. Hun kommer fra et arbejde som forlagsredaktør på forlaget Lindhardt & Ringhof. Hun prøvede at overbevise forlaget om, man burde have et Vestdanmark kontor, men den gik ikke. Så nu er hun fri på markedet. Hun arbejder lidt freelance på DRs redaktion i Holstebro. Hun har tidligere arbejdet for DR, så det er naturligt.

- Men at få et fast arbejde som journalist her i Vestjylland er ikke let. Jeg kan arbejde freelance, men jeg så gerne arbejde med opgaver, der tager sit udgangspunkt her på egnen, hvor vi bor. Nu må vi se, hvad der er mulighed for.

Parret afslører så, at de har en idé til en iværksætter-virksomhed. Men den vil de ikke afsløre endnu...

Boligen på Amager blev skiftet ud med dne noeget billigere villa i Lemvig, så luft i økonomien er med til at give en god hverdag sammen med Sylvester. Foto: Johan Gadegaard
0/0
Annonce
Lemvig

For sent at lave om - yngste skolebørns skoledag bliver ikke ændret

Lemvig For abonnenter

Kvinder mødes til grin, tåhylere og sved på panden

Lemvig

Færre deltagere løb stafet rundt om søen

Lemvig For abonnenter

Godt med motion i den friske luft

Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Lemvig For abonnenter

Politikere afkrævet svar: Hvornår renses høfde 42 op?

Lemvig

Helmig meldte afbud til Haze - nu er afløser klar

Annonce