Annonce
Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Lederfoto af lokalredaktør Lars Kamstrup.
Annonce

Så er vi ved at være slået tilbage til start, og måske bliver vi rykket helt om bag ved startlinjen, hvis smittetallene fortsætter himmelflugten, som det har gjort de seneste uger.

Nu er risikoen overhængende for, at julemanden skal have mundbind på, og det vil være en alvorlig sag for mange danskere, hvis julen bliver i coronaens tegn med alle dens begrænsninger i samvær med familie og venner. Arbejdspladsernes og restauranternes julefrokoster kan vi vist allerede nu godt skyde en hvid pind efter. Intet tyder på, det bliver en god ide at samles mange mennesker under indflydelse af alkohol.

I denne uge strammes restriktioner, forsamlingsforbud med videre alvorligt op. På redaktionen er bygen af endnu en stribe aflyste arrangementer allerede startet, og den vil blive ved. Ikke meget kan gennemføres, som det er nu, så nu vil det for mange være opgaven at holde humøret oppe i en tid, hvor mørket og efterårets elendige vejr har sænket sig over os. Og det bliver ikke bedre, hvis ikke smittetallene dykker snart, så det bliver nødvendigt at tage helligdagene omkring jul og nytår med.


Når vi ser os om i andre lande, så kan det også blive meget, meget værre med udgangsforbud og så videre, så der er ingen grund til ikke at tage situationen alvorlig.


Det dør vi selvfølgelig ikke af, som vi risikerer en del gør, hvis ikke vi overholder afstandskrav, håndsprit, mundbind og opfører os ansvarligt. Men nødvendigt og træls er det, og lyset i mørket er, at en epidemi historisk set forsvinder igen. Spørgsmålet er blot, hvor længe der går.

Der er selvfølgelig meget, der kan diskuteres i de restriktioner, anbefalinger og påbud, der er udstedt. Det går hårdt ud over nogle. Restauranter og hoteller har det ikke let, og man tør slet ikke tænke på rejsebranchens udfordringer. Fitness-centre får lov at fortsætte. Overraskende. Skoler og  dagtilbud er ikke lukket ned som sidst, og det satte jo også arbejdslivet i stå, da forældre både skulle passe børn og arbejde. Det undgås, og forhåbentlig er det klogt, at vi kan holde hjulene kørende på den måde. Men hvis smittetallene fortsætter, kan det ende med en lang juleferie.

Og når vi ser os om i andre lande, så kan det også blive meget, meget værre med udgangsforbud og så videre, så der er ingen grund til ikke at tage situationen alvorlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce