Annonce
Erhverv

Det lysner igen for B&O: Vi har nået en milepæl

Administrerende direktør for B&O, Kristian Teär, kan glæde sig over at Struer-virksomheden opjusterer forventningerne til regnskabsåret 2020/21. Arkivfoto: Morten Stricker
Tirsdag aften skruede Bang & Olufsen op for forventningerne til regnskabsåret 2020/2021.

Struer: Det har i flere år set gråt ud for B&O med hovedsæde og masser af historie i Struer.

Men det ser ud til, at der er bedre tider på vej for virksomheden.

7. juli kommer regnskabet for 2020/21, der sluttede 31. maj, og tirsdag aften kunne virksomheden skrue op for forventningerne til det endelige regnskab. Det er sket i en selskabsmeddelelse til børsen.

Annonce


Jeg er tilfreds med, at vi har leveret tocifret vækst og igen gjort Bang & Olufsen profitabelt. Dette er en vigtig milepæl for os, og jeg er stolt over, at vi har opnået dette blot et år efter, vi lancerede vores strategi og begyndte vores turnaround.

Kristian Teär


Og det er gode nyheder.

Omsætningen forventes nu at lande på 2,625-2,675 milliarder kroner. Tidligere lå forventningen 200 millioner kroner lavere. Det ser også ud til, at driften (Ebit) går i plus. Nu forventes der et plus mellem på 25-50 millioner kroner mod tidligere et underskud i samme størrelse. Der er tale om en fremgang på en række områder, som også skyldes de nye produkter, der er lanceret.

Administrerende direktør, Kristian Teär, glæder sig over fremgangen:

- Jeg er tilfreds med, at vi har leveret tocifret vækst og igen gjort Bang & Olufsen profitabelt. Dette er en vigtig milepæl for os, og jeg er stolt over, at vi har opnået dette blot et år efter, vi lancerede vores strategi og begyndte vores turnaround. Jeg skylder en stor tak til mine mange passionerede kollegaer og partnere for deres fantastiske indsats i et år præget af stor usikkerhed og mange udfordringer. Dette ville ikke have været muligt uden deres hårde arbejde, siger han i en fondsbørsmeddelelse.

Udfordringer

Den største udfordring er mangel på komponenter til produkterne.

- Vi har gjort gode fremskridt i dette finansår. Vi har styrket vores organisation, accelereret vores digitale indsatser, bygget en stærk produktportefølje og øget kundeefterspørgsel på tværs af vores regioner gennem året. Vi fastholdt vores vækstmomentum i fjerde kvartal. Som mange andre selskaber var vi dog også udfordret af den globale komponentmangel i dette kvartal. Vi forventer ligeledes, at dette vil fortsætte ind i det næste finansår, siger den administrerende direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Håndsprit står klar til festival: - Det er mere sikkert her end i Bilka

Kultur

Bogbussen kører igen til august

Annonce