Annonce
Sport

Det magiske tal er otte, og det bliver 'benhårdt' at nå

Allan Damgaard kunne modtage en, på grund af coronarestriktionerne, beskeden hyldest for sin kamp nummer 200 inden opgøret mod Aalborg. Arkivfoto: Morten Stricker
TTH Holstebro var klart det dårligste hold, da et velspillende Aalborg-mandskab løb med sejren onsdag aften. Halvdelen af slutspillet er overstået, og det er med et godt udgangspunkt men samtidig en klar fornemmelse af, at intet er afgjort.

Holstebro: Det blev aldrig for alvor spændende, da Aalborg gæstede Gråkjær Arena.

Dertil var gæsterne ganske enkelt for gode, og TTH Holstebro havde for lidt at skyde med.

- Vi bliver overmatchet i mange facetter. Anden halvleg kommer vi lidt tilbage og får udlignet det lidt, men vi laver for mange fejl, siger Jonas Porup.

Annonce

Hver en fejl blev straffet, og selv når TTH-forsvaret troede, at de havde afværget den stærkt besatte offensiv og angrebene var ved at løbe ud i sandet, så fik Aalborg fundet løsningerne.

- Vi kæmper med alt, det vi kan, men de får lov til at svinge en aflevering, selv når vi har dem stoppet og de lægger ti centimeter fra gulvet på nippet til et frikast. Det er en cadeau til dem, men også et stort irritationsmoment, og måske et tegn på, at vi skulle have været hårdere i duellerne, siger Jonas Porup.

En af dem, som for alvor er blevet kastet ind i duellerne er Mathias Porsholdt. Efter at have været placeret på bænken det meste af sæsonen, og også døjet med en skulderskade undervejs, har han pludselig fået et kolossalt ansvar i defensiven med Cichosz' fravær.

- Jeg synes, det var hårdere fysisk mod Skanderborg, for der var mere tempo på. Men Aalborg kommer med et kæmpe tryk, og man skal bare være der i duellerne hele tiden, forklarer Porsholdt og fortsætter:

- Jeg ved godt, at jeg ikke kan erstatte Cichosz én-til-én, men der er ikke andet for end at give den gas.

Otte point

Man kunne ikke klandre TTH Holstebro for ikke at give den gas, men det blev også den forestilling, man måske kunne have forventet med et hav af skader, mod de efterhånden velsmurte danske mestre.

Kampen i tal

TTH Holstebro - Aalborg Håndbold 26-30 (12-17)

HTH-ligaen, slutspil, 3. runde

Stillinger undervejs: 2-2, 4-3, 5-7, 8-10, 10-13, 12-17, 17-23, 18-24, 21-27, 23-27, 26-30

Mål, TTH: Allan Damgaard 5, Kay Smits 5, Magnus Bramming 5, Aaron Mensing 4, Jonas Porup 3, Odinn Rikhardsson 2, Mathias Porsholdt 1, Jesper Munk 1.

Topscorer, AAH: Sebastian Barthold 6,

Udvisninger: TTH 1, AAH 1.

TTH Holstebro er dog stadig i en gunstig position i slutspillet. Cheftræner Søren Hansen og TTH-lejren har konkluderet, at otte point er nok til at tage billetten til semifinalen. I øjeblikket står der fem på kontoen.


Der er intet, der er afgjort. Skjern, Skanderborg og Aalborg er alle dygtige mandskaber.

Søren Hansen, TTH-træner


Med andre ord, så har TTH Holstebro nu tre kampe til at få minimum den sejr og den uafgjort, som får dem op på det antal.

Skulle man tro, at det bliver en formsag, så kan man godt tro om igen.

- Der er intet, der er afgjort, og det bliver benhårdt. Skjern, Skanderborg og Aalborg er alle dygtige mandskaber, så intet er givet, siger Søren Hansen, som i samme ombæring nævner, at det havde været noget nemmere at 'holde sin hjemmebane', med lidt hjælp fra et hjemmepublikum på lægterne.

Annonce

Ingen smider håndklædet

TTH Holstebros resterende kampprogram består af en hjemmekamp mod Skjern inden man slutter slutspillet af med to udekampe i Skanderborg og Aalborg. Steder, hvor holdet før har haft det svært.

Og selvom Skjerns semifinalehåb efterhånden hænger i en tynd tråd, forudser cheftræneren, at der ikke er nogen, der smider håndklædet i ringen.

Derfor skal den kommende landskampspause også bruges optimalt hos TTH, og den kommer især belejligt for Porsholdt.

- Der er meget taktisk jeg skal ind i angrebsmæssigt. Nogle systemer der lige skal helt på plads, og derfor kommer pausen belejligt for mig, siger Mathias Porsholdt.

Han og resten af holdkammeraterne skal i aktion igen 5. maj, hvor holdet skal en tur til Skanderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce