Annonce
Indland

Det sagde konkurskongen

Et interview i avisen Danmark med overskriften "Ingen kan røre konkurskongen" har fået Folketingets retsordførere op i det røde felt. Læs her uddrag af, hvad Bryan Göddert sagde i interviewet. Link: Pressenævnet har udtalt kritik af artiklen

Annonce

1

Bryan Göddert har stået bag mere end 600 konkurser. Her er noget af det, han sagde i et interview med avisen Danmark. Foto: Yilmaz Polat

Bryan Göddert er manden, myndighederne opfatter som en plage - selv ser han sig som en samfundshjælper. Han er med over 600 konkurser bag sig Danmarks konkurskonge. Han har gjort det til en levevej at lukke virksomheder på en måde, hvor Skat og andre kreditorer aldrig ser en krone.

- Hvad betyder det for dig og din forretning, at myndighederne har frataget dig retten til drive virksomhed ved at give dig en bunke konkurskarantæner?

- Ingenting, siger Bryan Göddert.

- Hvad betyder det for dig og din forretning, at du er tiltalt for grov momssvig og grov overtrædelse af straffelovens bestemmelser om bogføring?

- Ingenting, siger Bryan Göddert

2

Skubber familien foran sig.

Bryan Göddert ejer ikke sit selskab 4GN Holdings. Det gør hans børn på ni og 11 år. Officielt er han heller ikke direktør - hans bror er indsat som stråmand.

- Jeg skal ikke eje noget, fordi jeg har en stor gæld. Så kommer de og tager selskabet fra mig. Jeg kommer aldrig til at eje noget.

- Hvem driver reelt firmaet?

- Når det er familiemedlemmer, er det lidt nemmere at få indflydelse. Jeg kontrollerer virksomheden ved, at jeg kontrollerer mine børn. Min bror har i realiteten ikke noget med mine firmaer at gøre. Han skriver bare under på regnskaberne.

3

Jeg sætter bare mit honorar op."

Bryan Göddert er blevet ramt af 12 konkurskarantæner - syv i Sø- og Handelsretten og fem i Skifteretten i Næstved.

- Det kommer ikke til at betyde noget for min forretningsmodel. Jeg skal bare lave små ændringer. Jeg skal ikke selv være ansvarlig som direktør, men må hyre afviklingsdirektører. Der er tusind, der gerne vil have 5000 kroner for at være direktør i 14 dage. Jeg har 20 af dem på vej. De henvender sig selv til mig og tilbyder deres assistance. Jeg får bare en større udgift og må sætte mit honorar op (som er 25.000-50.000 kroner pr. selskab i øjeblikket, red.).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce