Annonce
Erhverv

Det sidste kom på plads: Nu er der ikke langt til en ny købmand i Asp

Brian Brun Nielsen (til venstre) og Johannes Pedersen har været med i styregruppen omkring købmanden fra start, og nu er de også med i bestyrelsen.Foto: Johan Gadegaard

Tirsdag blev der stiftet bestyrelse til den kommende nye købmandsbutik i Asp, og så er der ikke længe til, at nedrivningen og opbygningen begynder.

Asp: Drømmen om en ny købmand i Asp, der både giver brugerne et større og bedre udvalg, men også gør sit for at landsbyen kan blive ved med at være attraktiv for tilflyttere, kommer hele tiden tættere på, og tirsdag aften blev der holdt stiftende generalforsamling for det selskab, der skal stå bag købmandsbutikken, som købmanden så lejer butikslokalerne igennem. Og det var et populært sted at være for borgerne i Asp og omegn.

- Omkring 120 havde meldt sig til på forhånd, og på selve dagen kom der så 150-155, siger Brian Brun Nielsen, der har været med i styregruppen bag projektet fra start.

Han fortæller, at der var "forbavsende få" spørgsmål fra de mange fremmødte, og vedtægterne for selskabet blev godkendt med nogle få ændringer. En stor del af aftenen gik naturligvis med at finde medlemmer til bestyrelsen, og det viste sig at være lidt af et arbejde. Ikke fordi ingen ville stille op, men:

- Man har en stemme pr. anpart, og eftersom nogen havde 12 anparter eller deromkring, lå der et kæmpe arbejde i at få talt stemmerne korrekt, siger Brian Brun Nielsen.

Men fem meldte sig klar til at være en del af bestyrelsen bag den kommende købmand i Asp, og de fem er Brian Brun Nielsen, Johannes Pedersen, Poul Pedersen, Gustav Byskov Nielsen og John Henriksen.

Annonce

Nu er det endegyldigt, at det lykkes.

Brian Brun Nielsen om købmandsprojektet i Asp

Tæt på

Opførelsen af en ny købmand kommer til at koste i omegnen af seks millioner kroner. Projektet har en egenkapital på knap 2,8 millioner, der blandt andet er hentet ind gennem anparter og sponsorater, et realkreditlån på 2,1 millioner og et banklån på 1,1 millioner kroner.

- Nu er det endegyldigt, at det lykkes, siger Brian Brun Nielsen.

Han forventer, at de kan påbegynde nedrivningen af den nuværende købmandsbygning i uge 9, og de nye lokaler skal gerne stå færdige til sommerferien, så købmanden kan bruge sommerugerne på at rykke ind.

- Så nu er vi altså ved at være tæt på, siger Brian Brun Nielsen.

Næste skridt er, at den nye bestyrelse mødes og konstituerer sig senere på ugen, og dernæst et møde med Dagrofa i næste uge, hvor der skal snakkes indretning og inventar til den nye butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narko

112

Ældre mand blev standset i bil

Holstebro For abonnenter

73-årige Svend er kommet fra Herning for at se vandmasserne: - Det er fascinerende

Annonce