Annonce
Erhverv

Det siger mig, at vi faktisk har et rigtig godt sted at drive virksomhed

De 25 vækst-virksomheder spænder bredt. Og de placerer sig også bredt ud over kommunen. Arkivfoto

Sidste år kunne 11 virksomheder smykke sig med titlen som Gazelle-virksomhed. I år er tallet 25. - Det viser, at Holstebro er et godt sted at drive virksomhed, siger udvalgsformand.

Holstebro: Det går godt med vækstvirksomhederne.

I hvert fald hvis man måler på antallet.

- Det er først og fremmest virksomhederne, der skal have rosen. Det er dem, der skaber deres egen vækst. Men det siger mig også, at Holstebro faktisk er et rigtig godt sted at drive virksomhed, siger formanden for kommunens erhvervs- og turismeudvalg, Søren Olesen (DF).

I 2016 var der 11 såkaldte Gazelle-virksomheder i Holstebro Kommune.

I 2017 hedder tallet 25:

- Det er imponerende, siger Søren Olesen.

Gazellevirksomhed er en betegnelse for en hurtigt-voksende virksomhed, der som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode. Udtrykket udspringer af de højtspringende antiloper og den årlige gazelleundersøgelse, som er blevet udarbejdet af Dagbladet Børsen siden 1995.

- Vi har faktisk haft fokus på, at vi skulle forsøge at skabe grundlag for at få flere Gazelle-virksomheder. Om det er det arbejde, der allerede har båret frugt, skal man nok være forsigtig med at konkludere. Men jeg tror naturligvis på, at det også betyder noget, at vi har fokus på, at der skal være de rigtige rammer og den rigtige hjælp til de virksomheder, der har brug for det, siger Søren Olesen.

De lokale vækstvirksomheder

Kravet for at være en Gazelle-virksomhed er, at omsætningen/bruttoresultatet mindst skal være fordoblet i løbet af de seneste fire år.3p Technology ApS

Bilsyn Vest A/S

Bodahl Møbler ApS

Bojsen Biler A/S

C.F. Fisketorvet ApS

Ceramicspeed Bearings A/S

Ceramicspeed Sport A/S

Dansk Skovudstyr ApS

Eurocon Power Service ApS

Fashion Shopping ApS

Grue & Hornstrup, Rådgivende Ingeniører A/S

Hestbjerg Økologi ApS

Krabbe & Partner A/S

Munkbro Svineavl A/S

Murerfirmaet Micael Hornstrup ApS

Notio Direct Xpress A/S

Outer A/S

Svane Køkkenet Holstebro A/S

Tømrer- og Snedkermester Jørgen Slyk ApS

Vildmedvin ApS

Wullum Pasgaard A/S

Ørnhøj Køleteknik A/S

Østermark Grouting A/S

Indretningsfabrikken - Room8 ApS

B.F. Malketeknik A/S

- Vi skal fortsætte af samme spor. Vi skal have en tæt dialog med virksomhederne i kommunen, og vi skal kunne være noget for dem, der har brug for os. Uanset om man er en vækstvirksomhed eller ej, siger Søren Olesen (DF). Arkivfoto.

Fortsætte af samme spor

De 25 vækst-virksomheder spænder bredt, og de ligger også spredt ud over kommunen.

- Når jeg ser på, hvordan vi typisk ligger i både Dansk Byggeri og Dansk Industris undersøgelse af erhvervsklimaet - og jeg se på antallet af Gazelle-virksomheder - så må vi jo gøre noget rigtigt.

Hvad skal I gøre for at fastholde den situation?

- Vi skal fortsætte ad samme spor. Vi skal have en tæt dialog med virksomhederne i kommunen, og vi skal kunne være noget for dem, der har brug for os. Uanset om man er en vækstvirksomhed eller ej, siger Søren Olesen.

Han understreger dog, at det er virksomhederne, der har bedst forstand på at drive virksomhed, og at det dem, der skal størstedelen af æren for, at det går hastigt den rigtige vej.

Annonce

Skal være lydhøre

I hele Midtjylland er 530 virksomheder kåret som gazeller. Antallet af gazelle-virksomheder i hele regionen er steget med 17,9 procent i forhold til sidste år, mens Holstebro kan notere sig for en fremgang på over 100 procent.

- Nu kommer vi fra et lavt udgangspunkt, så det lyder selvfølgelig temmelig voldsomt. Men jeg tror faktisk, at vi ligger over det antal, som vores indbyggertal tilsiger, vi skulle have, siger Søren Olesen, der dog advarer mod, at det bliver en sovepude:

- Hvis vi skal vedblive at fastholde den position, som vi har nu, skal vi fortsætte med at investere i erhvervsudviklingen og være lydhøre overfor virksomhedernes ønsker, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Stak af med båd og trailer

Annonce