Lemvig

Stafet for livet: Det skal blive endnu større i år

700 deltog i Stafet for Livet i 2018, og arrangørerne håber på endnu fler ei år. Foto: Morten Stricker
Stafet for Livet var en kæmpe succes i 2018, og arrangørerne har sat sig for, det skal blive endnu bedre her i 2019.

Lemvig: Da Kræftens Bekæmpelse i Lemvig arrangerede Stafet for Livet første gang sidste år, blev det en stor succes med masser af deltagere og besøgende samt et godt overskud til arbejdet for bekæmpelsen af kræft.

I år skal succesen blive endnu større, har arrangørerne sat sig for. Forberedelserne er i fuld gang, så der er lagt op til et stort arrangement 7.-8. september med Lemvig Sø som centrum og aktiviteter på det gamle stadion ved Sølystvej.

Der kom 264.000 kroner i kassen sidste år, og det beløb skulle gerne blive væsentligt højere i år, siger formanden for styregruppen bag Stafet for Livet, Lena Birch.

Tilmeldingen er åbnet, og i skrivende stund er der allerede 12 tilmeldte hold. Sidste år var der 26 hold, men man kan nå at tilmelde sig helt frem til weekenden, hvor arrangementet foregår. Og man behøver ikke at være en del af et hold for at være med.

- Vi lavet er såkaldt åbent hold, hvor alle kan tilmelde sig, så man bare kan være med son enkeltperson, siger Lena Birch.

Det koster 100 kroner per voksen og 50 kroner per barn. Men indtægterne kommer i høj grad ind via arrangementer eller sponsoraftaler, de enkelte hold laver. På den måde tjener de penge ind til Stafet for Livet. Det kan være et beløb fra sponsorer om antal skridt, man går, antal runder omkring Lemvig, man går, eller så meget andet.

- Vi sender beløbet ind til Kræftens Bekæmpelse, men 10 procent bliver i den lokale afdeling, så de penge er med til at finansiere arrangementer lokalt for medlemmerne, siger formanden for styregruppen.

Allerede nu er der gengangere fra sidste år blandt de tilmeldte.

- Vi har for eksempel Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole med med 100 deltagere, og de bidrager med en række aktiviteter med deres udstyr fra skolen. Jeg kan også nævne De grønne Spejdere, som vil være med i år. De vil inddrage søen med deres kanoer, hvor man kan få en tur for et beløb, som så går til arrangementet. Så søen bliver rigtig inddraget i år. I øvrigt er der også spejdere, der vil forsøge at tage mærket med at gå 100 kilometer på et døgn i denne weekend.

Stafet for Livet går i bund og grund ud på, at man går et antal runder omkring søen i løbet af det døgn, arrangementet foregår. Men der sker meget andet på det gamle stadion. Mange bidrager med salg af mad og drikke, hvis overskud også går til Stafet for Livet.

- Der er også en tombola. Den blev hurtigt udsolgt sidste år, så vi skal gerne have endnu flere præmier i år. De handlende er virkelig gode til at bakke os op og skænke præmier, siger Lena Birch.

Og så er man interesseret i sponsorer, som giver beløb til at dække de faste udgifter, som Kræftens Bekæmpelse har til at arrangere Stafet for Livet. Jo flere penge er der til at sende ind til det gode formål.

- Vi møder en utrolig velvilje, når vi spørger rundt omkring. Vi har i øvrigt også aftale med fem virksomhedsledere, som vil få et beløb, som de skal have til at vokse frem mod Stafet for Livet. Vi har skrevet rundt til en del virksomheder for at få dem til at deltage ikke blot med medarbejdere, men også med familie med mere. Også efterskolerne kontaktes, da det vil være godt for dem at deltage i sådan et arrangement. Er der nogle, der ikke har fået vores henvendelse, må man gerne selv henvende sig til os.

Over 30 frivillige er med i de forskellige grupper, der arrangerer Stafet for Livet.

- Senest har vi fået Anette Bonde med som formand for fightergruppen og Bettina Kjælder som formand for holdgruppen.

Og hvad er fighterne så? Jo, det er dem, der selv er ramt af kræft, eller har lidt af sygdommen, så det er hovedpersonerne denne dag. Stafet for Livet vil gerne have så mange som muligt med, og der vil være specialarrangement for dem, da de blandt andet vil få en tshirt og være med til spisning.

- Vi vil gerne, at de alle er med på åbningsrunden, og så vil der være en ceremoni i løbet af aftnen. Det var meget rørende sidste år. Man kan også mindes dem, som kræften har taget, blandt andet ved at købe en lyspose til 50 kroner, eller for 75 kroner få en lyspose, som en lokal kunstner gratis har udsmykket., forklarer Lena Birch.

Åbningstalen holdes af formanden for Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker, og af de underholdende indslag, der allerede nu er planlagt, er tryllekunstneren Henny Solskin. Men der kan jo blive meget mere underholdning, som er op til de forhåbentlig mange deltagere, som vil gøre dagene til en underholdende forestilling.

Tilmelding og oplysninger foregår via stafetforlivet.dk, og man kan også følge det lokale arrangements egen facebookside.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeri kører efter planen: Sandkasse bliver forvandlet til vandmekka

Lemvig

Søndagsåbent hele sommeren i Thyborøn

Erhverv For abonnenter

Nu skal Ramme igen have en købmand

Lemvig

Skal 10. klasse flytte til gymnasiet

Lemvig For abonnenter

Folk strømmede igen til marked og dyrskuet

Lemvig For abonnenter

Storkereden på Vasegården: De blev det sidste par i Lemvig

Lemvig For abonnenter

Her lærer vi på en anderledes måde

Lemvig

På refugium i Italien: Par fulgte i Thøger Larsens fodspor

Lemvig

Bovbjerg Fyr er klar til indvielsen

Annonce