Annonce
Navne

Det startede med, at farmor hev mig med ud på Pallisbjerg...

Blomsterkunstneren Johnny Haugaard arbejdede sammen med frivillige om at sætte en stor haveudstilling op på Pallisbjerg tidligere på året. Liv og hendes farmor var blandt de frivillige. Arkivfoto: Morten Stricker
15-årige Liv vidste godt, at hun havde en kreativ åre, men ikke at hun kunne blive interesseret i blomster. Men så mødte hun blomsterkunstneren Johnny Haugaard.

Holstebro: Det er ikke enhver 15-årig, der har overnattet på Schackenborg Slot i Møgeltønder. Men det har Liv Hummelmose Prentow. En hel uge endda - og nu gør hun det igen i den kommende uge.

- Jo, jo, det er på slottet. Men det er altså et tjenestepigeværelse i forbindelse med køkkenet. Det ikke stort, men det er et godt værelse, fortæller holstebro-pigen, der har en ganske særlig grund til at overnatningerne: Hun er i erhvervspraktik hos blomsterkunstneren Johnny Haugaard, der i øjeblikket sammen med cirka 160 frivillige opbygger en juleudstilling på Schackenborg.

Liv Hummelmose Prentow er en af de frivillige, der hjælper Johnny Haugaard med at sætte juleudstillingen på Schackenborg Slot op. For det får Liv kost og logi. - Om maden er god? Ja, det kan man sige! Og der er næsten altid nogen, der har kage med, siger den 15-årige begejstret.

Det er egentlig Livs farmor, der er skyld i, at barnebarnet nu er bidt af blomster.

Annonce

- Farmor var med, da Johnny Haugaard opbyggede en juleudstilling i Messecenter Herning, og da han så gik i gang med Flower Days på Pallisbjerg i foråret, hev hun mig med, fortæller Liv.

Man er en del af et specielt fællesskab, og alle har en passion for at være der og være med til at bygge noget helt fantastisk op.


Hvordan var det?

- Det var sjovt! Man er en del af et specielt fællesskab, og alle har en passion for at være der og være med til at bygge noget helt fantastisk op. Jeg har egentlig ikke interesseret mig for blomster før, men han bruger dem jo også på en utraditionel måde. Han laver ikke bare buketter, siger Liv Hummelmose Prentow, der var med i fem dage på herregården Pallisbjerg ved Ulfborg.

To gange erhvervspraktik

Mens Liv og farmor arbejdede der, kom de til at snakke om, at Liv, der går i 9. klasse på Sønderlandsskolen, snart skulle i erhvervspraktik. og om hvor fedt det ville være at komme i erhvervspraktik hos Johnny Haugaard.

Follow Your Star på Schackenborg

Juleudstilling, skabt af blomsterkunstneren Johnny Haugaard og cirka 160 frivillige.

Udstillingen kan ses på Schackenborg Slot, der ejes og drives af Schackenborg Fonden. Fonden blev stiftet 30. juni 2014 af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, Bitten og Mads Clausens Fond, Ecco Holding og Ole Kirks Fond og har D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie som protektorer.

Udstillingen er åben fra 11. november til og med 19. december.

Læs mere på schackenborg.dk/arrangement/jul-paa-schackenborg

- Det ville være vildt spændende i stedet for at skulle scanne varer ind i en købmandsbutik, mener Liv.

Da de spurgte blomsterkunstneren, om det kunne lade sig gøre, sagde han med det samme, at det var i orden - hvis altså Liv kunne finde ud af at komme til Schackenborg, hvor hans næste store udstilling skulle være.

20-årige Marta (til venstre) er fra Herning og er ansat ved juleudstillingen til at tage sig af salg. Til højre er det 15-årige Liv fra Holstebro. Billedet er taget i uge 41. Foto: Joan Bro

Imidlertid bor Johnny Haugaard koordinator, Joan Bro, også i Holstebro, og hun lovede at tage Liv med til Møgeltønder. Sønderlandsskolen var også med på, at erhvervspraktikken kunne foregå på Schackenborg, så søndag i uge 40 satte Joan og Liv kursen mod det sydlige Jylland, hvor Liv blev indlogeret på sit tjenestepigeværelse frem til fredag i uge 41.

Schackenborg Slot, som har Prins Joachim og prinsesse Marie som protektorer. Slottet drives af en fond, hvor Trine Jepsen, der tidligere var ansat ved Nørre Vosborg, er administrerende direktør. Hun har dog netop sagt sin stilling op, men følger juleudstillingen til dørs. Arkivfoto

- Mange af de andre frivillige kommer fra Møgeltønder og Tønder og tager jo bare hjem hver dag, mens mange af dem, der kommer andre steder fra, lejer sommerhuse sammen i perioden, fortæller Liv, der selv mener, at hun var den absolut yngste på holdet.

Uge 41 var starten på det store projekt. Og Liv mente selv, at hun da var nødt også at være ved afslutningen. Så hun spurgte på skolen, der gik med til, at hun fik en uges erhvervspraktik mere, nemlig i uge 45, som er projektets afsluttende uge.

En engel, der skal bruges til Juleudstilling på Schackenborg Slot. Foto: Mathies Dalsgaard

- Det er sikkert sket vildt meget, siden jeg var der sidst. Jeg glæder mig til at se det, siger Liv, der igen har fået et lift med Joan Bro.

Faktisk ved hun ikke helt, hvor hun skal bo denne gang, men regner med, at det nok bliver på slottet igen. Og i hvert fald kommer hun ikke hjem før fredag den 12. november. Udstillingen, der hedder ”Follow Your Star”, åbner allerede for publikum den 11. november.

Annonce

Han er mega hyggelig

Liv tror nu ikke, at hendes fremtid ligger indenfor traditionel blomsterbinding, men mener, at erhvervspraktikken har givet hende mod på, at "kaste sig ud i nogle lidt skøre projekter".

Johnny Haugaard og en stor flok frivillige skabte i foråret en blomsterudstilling på herregården Pallisbjerg. Den åbnede den 22. marts 2021. Arkivfoto: Johan Gadegaard

- Jeg er ret sikker på, at jeg ikke skal sidde på et kontor. Jeg vil gerne noget kreativt, hvor jeg kan bruge mine hænder, siger Liv, der skal på Hardsyssel Efterskole efter 9. klasse.

Hvordan er Johnny Haugaard egentlig?

- Johnny? Han er da bare mega hyggelig! Og han har altid en vildt god energi, mener Liv.


Annonce
Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Annonce