Annonce
Sport

Det store seriekaos: Tidlig juleferie til Lemvig og en playoff-finale, som ingen ved, om Mejrup skal spille

Lemvig GF (billedet) lå før weekendens runde på andenpladsen i serie 2, men satte pladsen over styr med et nederlag på 3-2 til Måbjerg. Da Mejrup samtidigt vandt 1-0 over Spjald, er de sikre på andenpladsen, da de nu kun kan indhentes på point af Måbjerg, som dog er dårligere indbyrdes. Foto: Morten Stricker
Med et nederlag til Måbjerg smed Lemvig GF den playoff-givende andenplads til Mejrup. Spørgsmålet er bare, om og i så fald hvornår, sæsonfinalen kan blive spillet.

Mejrup/Måbjerg: Lørdag snuppede Mejrup GU andenpladsen i serie 2 fra Lemvig og sikrede sig en billet til en playoffkamp om en plads i forårets serie 1.

Der er bare et stort men. Det er slet ikke sikkert, holdet får lov til at spille den sæsonfinale, som Mejrup-mandskabet med en flot slutspurt har kørt sig selv i stilling til. Fredag aften stod det klart, at breddefodbolden efter weekenden lukkes ned i mindst fire uger som følge af stramningen af forsamlingsforbuddet fra 50 til 10 personer.

- Indførelsen af de nye restriktioner har selvsagt store konsekvenser for både klubberne og DBU Jylland, og det stiller os i en akut, vanskelig situation, men vi vil hurtigst muligt søge en afklaring på, hvordan den eksisterende senior-turnering kan/skal afsluttes, konsekvenser for op- og nedrykninger, udsatte kampe og så videre, skriver DBU Jylland på unionens hjemmeside.

Sagde tak for sæsonen

I Mejrup-lejren har man indset, at det kan ende med, at man må vinke farvel til playoff-kampen. Efter sejren over Spjald drak holdet en øl sammen og sagde tak for sæsonen, da man regner med, at det blev sidste gang i 2020, fodboldstøvlerne skulle snøres.

- Det er lidt ude af vores hænder, så vi kan jo ikke gøre så meget ved det. Det er da ærgerligt, at vi ikke får lov til at slutte ordentligt af, men sådan er vilkårene jo, fortæller træner Lasse Staunstrup.

Betydningen af de nye restriktioner

Konsekvenserne af de nye restriktioner er altså som følgende:

Fra og med mandag den 26. oktober træder forsamlingsforbuddet på ti personer i kraft – for idrætten gældende for personer på 21 år eller derover.

Fra og med mandag den 26. oktober kan der ikke længere spilles turneringsfodbold for aldersgrupperne senior og ældre. Børn og ungdom må fortsat - også efter mandag - afvikle stævner og kampe.

Præcis hvordan forsamlingsforbuddet for seniorfodbolden skal fortolkes i forhold til træning, ved DBU Jylland ikke endnu. Dette afhænger af Kulturministeriets retningslinjer, som vil blive beskrevet i en opdateret version af DBU-protokollen. Denne nye version offentliggøres hurtigst muligt.

Børn og ungdom kan fortsat træne under de nuværende retningslinjer - også efter mandag.

I første omgang er der ikke planlagt nogen form for selvtræning eller træning i mindre grupper. Sæsonen regnes for afsluttet, indtil der eventuelt kommer en melding fra DBU Jylland om, at der alligevel skal spilles mere fodbold.

- Jeg tror, at det er slut, men kommer der en ny udmelding, så må vi selvfølgelig finde ud af, hvad vi så gør, forklarer Lasse Staunstrup.

Fundamentet er lagt

Hos Lemvig GF vil man ikke forsøge at bortforklare det faktum, at man selv har lukket Mejrup ind i kampen om andenpladsen. Både i lørdagens kamp og i sæsonafslutningen i det hele taget.

- Vi har ikke været skarpe nok i den sidste halvdel af sæsonen, og i går (lørdag, red.) var vi ikke klar nok i de første 20 minutter. Så hjælper det ikke så meget, at vi var det bedste hold de sidste 70, da vi allerede var bagude med to mål, forklarer Lemvig-træner Keld Østergaard.

- Jeg synes, at Måbjerg har et rigtigt godt hold, men uden at forklejne dem synes jeg, vi burde have slået dem. I min optik har Lemvig været det næstbedste hold efter Ølstrup, men vi har ikke været gode nok til at spille mod de hold, der ikke var interesserede i at spille fodbold og bare pakkede sig ned, og det har kostet os, forklarer Keld Østergaard.

En dårlig start på kampen betød, at Lemvig GF hurtigt kom bagude med 2-0 i weekendens kamp mod Måbjerg. Foto: Morten Stricker

Efter tre år i spidsen for Lemvig GF, hvor træneren har været med til at løfte klubben og ikke mindst træningsmiljøet, træder han nu et skridt tilbage til en rolle i baggrunden og overlader trænerjobbet til nye kræfter.

Det gør den rutinerede træner med god samvittighed, for han er stensikker på, at han afleverer en klub, der har retning på vej tilbage mod fordums storhedstider.

- Nu stopper jeg selv som træner, men der er lagt et godt fundament for fremtiden, og jeg tror på, at Lemvig kommer til at spille om oprykning igen til foråret, siger Keld Østergaard.

Drømmefinale skrinlagt

Også i serie 3 betyder de strammede regler, at man må se langt efter den drømmefinale, der i et par uger har været lagt op til.

I sidste spillerunde på lørdag skulle Feldborg-Haderup og Holstebro Boldklubs tredjehold efter planen have mødtes i et direkte opgør om førstepladsen og dermed oprykning til serie 2, såfremt HB'erne altså gjorde deres arbejde med en sejr over SHN Ulfborg mandag aften.

- Vi prøvede faktisk her i weekenden at få Ulfborg med til at flytte kampen frem til søndag, så vi kunne nå at spille den og komme op og dele førstepladsen med Feldborg, inden turneringen lukkede ned. Det kunne dog desværre ikke lade sig gøre, fortæller HB-træner Kasper Brunsborg Gedved Lauritsen.

I stedet står Holstebro-holdet nu ved skillelinjen med 28 point på andenpladsen for 12 kampe, mod Feldborg-Haderups 31 point for 13 kampe. Det betyder også, at selvom man havde konkurrenterne fuldstændigt indenfor rækkevidde, risikerer man at stå med sorteper, hvis DBU Jylland vælger at fordele oprykninger/nedrykninger efter pointsnit. Grundet den kamp mere, som Feldborg-Haderup nåede at spille, er deres pointsnit nemlig på 2,38 mod HBs 2,33.

- Vi havde virkelig glædet os til den sæsonfinale, så det er surt, hvis det slutter sådan. Umiddelbart have vi aflyst træningerne i næste uge, og så må vi kigge på det, når DBU melder ud, hvad der kommer til at ske, siger Kasper Brunsborg Gedved Lauritsen.


Det er lidt ude af vores hænder, så vi kan jo ikke gøre så meget ved det. Det er da ærgerligt, at vi ikke får lov til at slutte ordentligt af, men sådan er vilkårene jo.

Lasse Staunstrup, træner for Mejrup GU i serie 2.
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er