Annonce
Indland

Det store tag-selv-bord: Konkurskonge slæbes i retten

Bryan Göddert har mere end 600 konkurser bag sig. Foto:Yilmaz Polat

Bryan Göddert har mere end 600 konkurser bag sig, og nu forsøger myndighederne at ramme ham med en straffesag. Det kommer ikke til at betyde noget, siger Bryan Göddert til avisen Danmark.

Annonce

Link: Pressenævnet har udtalt kritik af artiklen

Han er Danmarks ukronede konkurskonge, og myndighederne har forsøgt at få ham ned med nakken i årevis. Nu forsøger de for første gang at ramme Bryan Göddert, der har stået bag mere end 600 konkurser, med en straffesag. Det skriver avisen Danmark.

Advokaturen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi har tiltalt Bryan Göddert i 27 tilfælde, der dækker over både grov momssvig og grove overtrædelser af bogføringsloven.

- Vi har ikke haft andre sager af dette omfang, så det er på mange måder en prøvesag, også i forhold til strafniveauet, siger senioranklager Lisette Jørgensen til avisen Danmark.

Bryan Göddert, der driver forretning på at overtage nødlidende selskaber og lade Skat erklære selskaberne konkurs, er allerede i 12 tilfælde blevet erklæret uegnet til at drive virksomhed. Med en samlet konkurskarantæne på 32 år har han for længst sprængt loftet i reglerne. Og det har ikke stoppet ham. Hans virksomhed er ejet af hans børn på ni og elleve år, så hans egne kreditorer ikke kan tage den fra ham. Og han har indsat sin bror som stråmandsdirektør.

- Den model har jeg valgt af hensyn til konkurskarantænerne, siger han til avisen Danmark.

Og forretningen med at lade selskaber gå konkurs på en måde, hvor regnskaberne pludselig forsvinder, så skifteretterne ikke kan gennemskue omstændighederne, fortsætter ufortrødent. Skat og de mindre kreditorer bliver ved med at miste penge i konkurserne.

- Jeg laver små ændringer i min forretningsmodel. Der er tusind, der gerne vil have 5000 kroner for at være direktør i 14 dage. Jeg får bare en større udgift og må sætte mit honorar op, siger Bryan Göddert til avisen Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce