Annonce
Lemvig

Jyllandsakvariet sejler igen på sælsafari: Det strømmer ind med bookinger

Gæsterne er igen begyndt at finde vej til Jyllandsakvariet, der allerede har sejlet flere ture for at fremvise sæler. Foto: Henrik Vinther Krogh / Complot
Jyllandsakvariet har allerede stor søgning på naturture, selv om det først var i denne uge, at akvariet kom i omdrejninger.

Thyborøn: Kunderne er der stadig, og de er ikke specielt ramte af corona-frygt. Det konstaterer indehaveren af Jyllandsakvariet i Thyborøn, Michael Madsen, der i mandags tog hul på de udendørs ture efter længere tids corona-lukning.

- Der begynder at komme bookinger. Hver dag i denne uge har der været folk, der har ringet og booket ture, fortæller han.

Det sker efter at akvariet mandag begyndte på de første sælsafarier efter den lange tids nedlukning, og interessen var til stede allerede fra første dag.

- Vi har sejlet både mandag og onsdag. Tirsdag var vi nødt til at aflyse, fordi det blæste for meget, siger Michael Madsen.

Jyllandsakvariet sejler med små, åbne både, hvor der i forvejen er begrænset plads. Derfor er det ikke synderligt besværligt at leve op til kravene om, at man ikke må sejle med store forsamlinger.

Anderledes der det til gengæld ud med traktorbussen, hvor der er plads til at tage 43 med på tur, men også her lysner det.

- Jeg har netop talt med corona-hotline for at høre, om vi må tage skoleklasser med på tur. Det er jo interessant nu, hvor de yngste allerede er i skole, og hvor der lukket op for de ældre elever fra på mandag. Og vi har faktisk fået grønt lys for at tage dem med, siger Michael Madsen.

Han kan ikke fylde traktorbussen, men han kan køre med 20 gæster af gangen svarende til hvert andet sæde. Derfor bliver ture i traktorbus nu også en mulighed.

- Er der for mange, kan vi dele op, så vi kan tage en gruppe med ud at sejle, mens de andre er på traktortur, siger han.

Allerede nu er de første bookninger til traktorbussen også i hus.

- Jeg kan mærke, her er en åbning, der betyder noget. Vi bruger i denne tid naturen som aldrig før, og mange vil gerne have én med til at formidle. Jeg kan mærke, her er en åbning, der kommer til at betyde noget, siger Michael Madsen.

Også på længere sigt kan han på bookinglisten se, at danskerne er blevet klar til at komme ud og få oplevelser.

- Så jeg er helt sikkert fortrøstningsfuld. Vi har nogle produkter, der passer godt til denne tid. Det er ture ud i det, og vi kan alligevel ikke sejle med store grupper. Derfor passer produktet rigtigt godt i denne tid, siger Michael Madsen.

Nu ser han også frem mod 8. juni, hvor han kan åbne i akvariet.

- Vi er præget af en god stemning, godt humør og god gejst. Vi er klar, lover han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Geopark: Nu er det op til Unesco

Annonce