Annonce
Sport

- Det var en vild oplevelse, at stå der på podiet i Monaco, som lille Mikkel fra Struer

Mikkel O. Pedersen er for alvor trådt ud af mørket og gjort sig bemærket på den internationale motorsportsscene. Foto: Morten Stricker
Struer-køreren Mikkel O. Pedersen kørte i weekenden sæsonens sidste løb i Porsche Supercuppen. Han ærgrer sig en smule over, at han ikke sluttede endnu højere, men er stadig glad for sæsonen som helhed. En sæson, som har budt på nogle vilde oplevelser, han sent vil glemme, og så er det også blevet tid til at kigge fremad.

Mexico City: Det er ikke i hvilken som helst klasse, den som Mikkel O. Pedersen fra Struer konkurrerer i.

Porsche Supercuppen bliver betegnet som verdens hårdeste mærkeklasse, og det er en klasse, som følger Formel 1-løbskalenderen og bliver afviklet som en slags opvarmningsløb, inden Formel 1-stjerne indtager asfalten.

Efter weekendens løb i Mexico stod det klart, at det blev til en ottendeplads i den samlede stilling for Mikkel O. Pedersen, som i løbet af sæsonen har kørt ti løb på ni forskellige baner i ni forskellige lande.

- Jeg ville godt være sluttet på femtepladsen i mesterskabet, og det kunne det nemt være blevet til, men når jeg kigger tilbage på sæsonen, er jeg ganske godt tilfreds, siger Mikkel O. Pedersen.

Mikkel O. Pedersen blev påkørt i det første løb i Mexico City, hvilket kostede ham muligheden fra at gå fra sjettepladsen til femtepladsen i den samlede mesterskabsstilling.

Annonce

Mikkel O. Pedersen

Født 26. januar 1997 og bosat i Struer. Racerkører på fuldtid.

Mikkel O. Pedersen har kørt gokart aktivt, siden han var syv år gammel og har vundet en lang række danske og nordiske mesterskaber. Blev dansk mester i Formel Ford i 2012 i en alder af 15 år.

Som 16-årig var han den yngste kører i den største klasse i Danmark, Special Saloon Car i en Porsche 997 GT3 Cup. Mikkel O. Pedersen førte mesterskabet det meste af sæsonen og vandt tilmed en række løb og satte nye banerekorder.

I 2018 blev Mikkel kåret til årets motorsportstalent ved Dansk Motorsport Awards og vandt ved samme lejlighed publikumsprisen. Han er også tidligere blevet kåret til årets idrætsnavn i Struer.

Kilde: Mikkel O. Pedersens hjemmeside

Højdepunkter

Det lykkedes for Mikkel O. Pedersen at køre en sjetteplads hjem i det andet løb i Mexico, og han kunne dermed notere sig sin femte top seksplacering i denne sæson. Han var ellers oppe på tredjepladsen, men måtte falde ned gennem feltet, da han havde problemer med at få bagenden til at stå fast.

Det er da også en sæson, hvor højdepunkterne er flere end lavpunkterne, og det er især to præstationer på to af de legendariske baner, som skiller sig ud, når han tænker tilbage

- Det var en vild oplevelse, at stå der på podiet i Monaco, som lille Mikkel fra Struer, selvom jeg ikke er så lille mere. Andenpladsen i Monaco og banerekorden på Monza var sæsonens højdepunkter, siger 22-årige Mikkel O. Pedersen, som lige skulle bruge et par dage på at fordøje oplevelsen, før det gik op for ham "at det da egentligt var meget fedt".

Drømmene

For de fleste i motorsport, er Formel-1 den alt overskyggende drøm.

Det er dog ikke det, som Mikkel O. Pedersen går og bryder sit hoved med i øjeblikket. For som han siger, så kunne han vinde i lotto i morgen, og stadig ikke være i stand til at betale for et køresæde i sportens mest prestigefyldte klasse.

Han drømmer til gengæld om en plads i Le-Mans, og hvis det skal gå i opfyldelse, så skal der formentlig udbygges i den allerede velvoksne sponsorgruppe.

- Det er det, som jeg skal i gang med nu. Jeg skal ud og tegne nye sponsoraftaler og genforhandle, og jeg har heldigvis nogle rigtig gode sponsorer, som jeg og familien har fået et rigtigt godt bånd til. Det er den økonomiske opbakning, som er med til at styre, hvilken vej min karriere går, siger Mikkel O. Pedersen.

Derfor ved han endnu ikke, hvad næste sæson står på, men han skal ud og teste en "større bil" her i december og januar. Han må dog ikke løfte sløret for de nærmere detaljer endnu.

Han har dog været rigtig glad for at køre i Porsche Supercuppen, som er en af de mest krævende løbsserier overhovedet. Især fordi den netop overståede sæson, som var hans tredje af slagsen, gik som den gjorde.

- Vi har både skaffet pokaler og sat banerekorder, så vi er ved at være på niveau nu, siger Mikkel O. Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce