Danmark

Det var på tide, vi kommer af med satspuljen

Nanna Bonde

På kant: Som venstreorienteret er det nok ikke nogen stor overraskelse, at jeg ikke er ovenud begejstret over regeringens nyligt fremlagte finanslov. Der er ingen mærkbare forbedringer af den skræntende danske velfærd og de grønne visioner, som Venstre ellers praler med, er til at overse.

Men skal jeg for en gang skyld sige noget positivt, så er jeg rigtigt begejstret over, at der er enighed om at afskaffe satspuljen, som år for år har udhulet overførselsindkomsterne.

Måden, man gør det på, er dog ikke uproblematisk. I og med at pengene, som i satspuljen har finansieret mange forskellige både faste bevillinger og løbende projekter, er ført tilbage til de retmæssige ejere, så mangler der svar på, hvordan disse projekter skal fortsætte i fremtiden - og ikke mindst, hvordan psykiatrien, hvor mange indsatser har været dækket af satspuljen, i fremtiden skal sikres.

Det er vanvittigt vigtigt, at vi sikrer, at der stadig bliver penge til de små projekter som ofte holder hånden under de mange frivillige organisationer, som har stor betydning for vores lille samfund. Men endnu mere vigtigt er det, at psykiatrien bliver samlet på finansloven, så hele området sikres en fast, årlig finansiering.

Lad os bruge anledningen til at styrke psykiatrien og sidestille fysiske og psykiske lidelser.

0/0
Annonce
Danmark

Funding: Her er tre ting Løkkes velfærdsløfte lærte os

Danmark

DMI advarer: Risiko for lokale skybrud

Tophistorier

Danmark

Paludan sendte brev til 500: Alle i chikaneoffers omgangskreds skulle kende hans version

Kultur

Charlotte Fich på den store udendørs-scene: Drabschefen er blevet en ond troldkvinde

AARHUS: Der er noget særligt ved at spille teater udendørs om aftenen. Det er stadig lyst, når stykket begynder, og først senere bliver det mørkt. - Det er et generøst rum. Skal vi lege den her leg, og jeg er den og den. Er I med, signalerer man nærmest til publikum fra scenen i den lyse time. Charlotte Fich forbereder sig til at spille den onde troldkvinde i "Kong Arthur", Det Kongelige Teaters kæmpe udendørs forestilling ved Moesgaard Museum i Aarhus. Onsdag 22. maj er premieren. Vi mødes i en af de mange interimistiske skurvogne, der har indtaget det storslåede landskab i bakkerne ved det hypermoderne arkæologiske museum. Det er bygget, så det følger landskabet, og indenfor har Grauballemanden lagt sig godt til rette i sin montre. Godt skjult af et levende hegn af træer og buske er en lille by bygget op til skuespillere og det øvrige personale, Tilskuerpladser og scene virker gigantiske i landskabet. Det hele troner på toppen af den bakke, som museet er bygget ind i og stjæler billedet mere end dengang i Aarhus' europæiske hovedstadsår 2017, da det royale teater opførte Røde Orm neden for museet.

Danmark For abonnenter

Se billederne: Greven af Egeskov hemmeligt gift med prinsesse

Danmark

Nu er dommen faldet: Eks-politiker erkender 73 sexorgier i hele Danmark

Annonce