Annonce
Vestjylland

Det viser KL's undersøgelse om seksuelt krænkende adfærd

Kommunernes Landsforening, med formand Jacob Bundsgaard i spidsen, har gennemført en undersøgelse om seksuelt krænkende adfærd blandt kommunalpolitikere. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kommunernes Landsforening udgav 9. oktober en undersøgelse af en rundspørge, der var sendt ud blandt landets kommunalpolitikere. Her er tre nedslag fra undersøgelsen.
Annonce

2437 kommunalpolitikere har modtaget den internetbaserede rundspørge om seksuelt krænkende adfærd, og 1018 har besvaret spørgeskemaet, hvilket svarer til en tilbagemelding på 42 procent af de adspurgte. 392 af respondenterne er kvinder, 618 er mænd og otte har ikke oplyst deres køn. Alle svar er givet anonymt og er ikke inddelt i landsdele.

1 Ni procent har oplevet seksuelt krænkende adfærd

Samlet set har ni procent af de adspurgte svaret ja til, at de har oplevet seksuelt krænkende adfærd i den nuværende valgperiode. Blandt kvinderne er tallet 18 procent, og hos mændene er det tre procent.

Blandt dem, der ikke ønskede at angive køn, er tallet 13 procent.

2 Borgerne gør det også

Et af spørgsmålene i rundspørgen lød på, hvem der havde udsat politikeren for seksuelt krænkende adfærd, og her svarede 43 procent af respondenterne, at de havde oplevet det fra borgere. 75 procent havde oplevet det fra andre politikere, mens 15 procent havde været udsat for det af embedsmænd. Her var det muligt at sætte flere krydser, og procenterne summer derfor ikke 100.

3 Grænseoverskridende adfærd i KL-regi

Der var ikke mange, der havde oplevet seksuelle krænkelser i forbindelse med eksempelvis møder eller konferencer hos Kommunernes Landsforening, i alt fire procent hos mænd og kvinder, men de er stort set alle enige i, hvem der har stået for den krænkende adfærd i den forbindelse. 89 procent har sammenlagt svaret, at det har været politikere. Delt ud på køn er tallet 89 procent hos kvinderne og 88 procent hos mændene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce