Annonce
Erhverv

Dette tøj kan du aflevere til genbrug

Røde Kors i Lemvig har på det seneste oplevet, at deres containere til tøjindsamling er blevet brugt som skraldespand. Der er blandt andet fundet fiskeaffald, aske samt franskbrød og andre fødevarer mellem tøjposerne, og det er de frivillige i Røde Kors noget trætte af. Foto: Morten Stricker
Annonce

1. Alene Røde Kors har omkring 1500 tøjcontainere fordelt over hele landet, hvor man kan aflevere brugt tøj i poser. Desuden er det muligt at indlevere tøj i genbrugsbutikkerne, som flere velgørende organisationer driver.

2. Tøjet bliver sorteret, og det pæneste bliver solgt i genbrugsforretningerne. Man kan også bede om, at tøjet ikke sælges fra den lokale genbrugsforretning.

3. Tøj eller tekstiler i dårligst stand bliver genbrugt som klude eller andet, der kan bruges af blandt andet håndværkere.

4. Genbrugstøj giver god omsætning for de velgørende organisationer. Folkekirkens Nødhjælps 116 genbrugsbutikker har på landsplan et overskud på omkring 25 millioner kroner årligt, mens Røde Kors har et overskud i deres genbrugsforretninger på knapt 60 millioner kroner.

Kilder: www.noedhjaelp.dk og www.rodekors.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Annonce