forside

DF er ikke klar til at sikre flertal for S-pensionsudspil

Bent Bøgsted (Ø) og Kristian Thulesen Dahl (DF) under åbningsdebatten i Folketinget på Christiansborg i København, torsdag den 4. oktober 2018.

Der er for mange ubesvarede spørgsmål i Socialdemokratiets pensionsudspil, mener Dansk Folkeparti.

Socialdemokratiet kan få svært ved at samle et politisk flertal bag det pensionsudspil, som formand Mette Frederiksen tirsdag fremlagde.

Hos De Radikale er man skeptiske over for, om ikke-nedslidte får adgang til tidligere pension som følge af udspillet.

Heller ikke Dansk Folkeparti er parat til at indgå i en pensionsaftale hen over midten.

Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, savner svar på en række oplysninger om Socialdemokratiets udspil, før regeringens støtteparti kan tage stilling til, om man vil støtte eller afvise udspillet.

Ligesom De Radikales Sofie Carsten Nielsen henviser Bent Bøgsted til, at nedslidte burde få hjælp via seniorførtidspensionen.

- Vi er enige i princippet om, at man som nedslidt skal kunne trække sig tilbage i god ro og orden. Det ligger i ordningen om seniorførtidspension. Men den valgte Mette Frederiksen som beskæftigelsesminister at tage ind under paraplyen af almindelig førtidspension, så den blev udvandet og ikke kom til at virke, siger Bent Bøgsted.

DF vil først efter valget kunne tage stilling til forslaget, siger Bent Bøgsted. Han henviser til, at Socialdemokratiet vil involvere arbejdsmarkedets parter i udformningen af det konkrete indhold, hvilket først vil ske efter valget.

- Vi ved ikke, hvad de vil blive enige om. Og jeg tror ikke, at der kommer ret meget mere, før arbejdsmarkedets parter har været inde over, siger han.

Ifølge Bent Bøgsted foretrækker DF dog grundlæggende, at man i stedet ser på, hvordan seniorførtidspensionen "kan komme til at virke efter hensigten".

Seniorførtidspensionen blev indført som en slags afløser for efterlønnen - et sikkerhedsnet for nedslidte danskere med mindre end fem år til pensionsalderen.

Bent Bøgsted mener dog, at Mette Frederiksen som beskæftigelsesminister selv underminerede intentionen med seniorførtidspensionen med sin reform af førtidspension og fleksjob. En reform som DF stemte imod.

Reformen indførte de udskældte ressourceforløb og fleksjob, som siden har ført til langvarige og i nogle tilfælde udsigtsløse arbejdsprøvninger af danskere med skavanker og sygdom.

På Socialdemokratiets kongres i september erkendte Mette Frederiksen, at nedslidte er kommet i klemme som følge af reformen.

- Vi må erkende, at der kan være langt fra den tanke, man har bag et skrivebord på Christiansborg til, hvordan det ser ud i virkelighedens verden, lød det i september fra Mette Frederiksen.

Hun lovede samtidig at stille sig i spidsen for at rette op på konsekvenserne af reformen.

- Jeg stod selv bag reformen af førtidspension. Derfor har jeg også et særligt ansvar for at få rettet op på nogle af de problemer, der viser sig at være.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig For abonnenter

Lemvig-projekt får EU-penge til videreudvikling

Kultur For abonnenter

Verdenspremiere i Horsens på film om Daniel Ryes 13 måneder som gidsel

Premiere: I 13 måneder sad den da 25-årige fotojournalist Daniel Rye fanget som gidsel i Syrien. Tilbageholdt, ydmyget og tortureret af Islamisk Stat. I 2014 lykkedes det at få ham bragt hjem til Danmark, og efterfølgende blev hans skrækkelige og ufattelige pinsler beskrevet af Puk Damsgaard i bogen "Ser du månen, Daniel". Denne bog er nu filmatiseret og en uge inden den officielle danmarkspremiere kan horsensianerne som de første se Daniel Ryes rædsler på det store lærred og i samme forbindelse høre hovedpersonen i hans gribende foredrag om begivenhederne. Daniel Rye har været inde over filmmanuskriptet og har og haft en klar holdning til, hvem der skulle lave filmen, og hvordan historien skulle fortælles, men derudover har han ikke haft noget med filmatiseringen at gøre. Han er godt tilfreds med resultatet - Det er aldrig det samme. Jeg sad ikke og tænkte, at det er mig. Men det var sjovt at se noget, som mindede om min historie. Esben overbeviste mig om den karakter, han spillede, mere, end det var tanken om, at det var mig, siger han. - Det, der har betydet noget for mig, er, at filmen er blevet lavet på en respektfuld måde over for mig og min familie og dem, jeg sad sammen med i Syrien, for eksempel James Foley, som ikke er her mere. Hans familie skal også kunne se filmen. Alle de, der har været følelsesmæssigt involverede, må ikke tænke, at det er noget bras, understreger han.

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce