Annonce
Ulfborg/Vemb

Dianas bil blev uretmæssigt konfiskeret: Da hun fik den tilbage var den muggen indvendig

Da Diana Schmidt fik sin konfiskerede bil tilbage fra politiets varetægt var den fyldt med mug indvendigt. Nu søger hun erstatning. Privatfoto: Diana Schmidt
Det tog Diana Schmidt fra Ulfborg fire måneder at få sin konfiskerede bil tilbage fra politiet. Da det endelig lykkedes var den fyldt med mug.

Ulfborg: Loven om vanvidsbilisme trådte i kraft den 31. marts sidste år. En lov, der gør det muligt for politiet at konfiskere biler, der har været anvendt til såkaldt vanvidskørsel.

Om det er ejeren selv, der sidder bag rattet eller en bekendt, der har lånt den, skelnes der ikke mellem. Bilen konfiskeres uanset hvad.

Og konfiskeret - det blev Dianas Schmidts DS 7 Crossback i september sidste år, da en nær bekendt havde kørt vanvidskørsel i den. Problemet var bare, at den nære bekendte ikke havde lånt bilen - men stjålet den.

Annonce

- Jeg var i retten den 20. december med det her, og der fik jeg rettens ord for, at den bil, som politiet jo havde været hjemme på min adresse og konfiskere, altså var stjålet - ikke lånt, siger hun.

På det tidspunkt havde Diana måttet undvære sin halv million-kroner dyre bil i flere måneder, og var ved at miste tålmodigheden.

Jeg synes, der er mange ting i den her sag, som politiet kunne have gjort anderledes. Og jeg synes, det har taget alt for lang tid at få min bil tilbage - og så at få den tilbage i den tilstand.

Diana Schmidt, cnc-operatør, bosat nær Ulfborg

I mandags kunne hun så langt om længe afhente sin bil, efter at den havde været i varetægt hos Midt- og Vestjyllands Politi. Men gensynsglæden blev kort.

- Da jeg åbner døren ind til bilen, er der mug overalt. På sæder, måtter og overalt indeni, fortæller hun.

Surrealistisk

28-årige Diana Schmidt ringer til sin advokat, som råder hende til at køre bilen på værksted med det samme for at få en vurdering af skaderne, som ifølge værkstedet løber op i omkring 20.000 kroner.

Sådan så Dianas DS 7 Crossback ud indvendigt, da hun fik den tilbage fra politiet i begyndelsen af det nye år. Privatfoto: Diana Schmidt

Det har hun nu søgt politiet om erstatning for.

- Alt i alt synes jeg, at det har været et forvirrende og helt igennem surrealistisk forløb. Surrealistisk fordi, min bil bliver stjålet. Endnu mere surrealistisk, da politiet kommer og tager den, og så at den er fyldt af mug, da jeg får den tilbage, siger hun.

Annonce

Beklageligt

Hos Midt- og Vestjyllands Politi er man kede af forløbet. Det fortæller politikommissær Kim Steniche, leder af logistikafdelingen, til TV Midtvest.

- Det er selvfølgelig beklageligt, at vi har udleveret et køretøj, der er i ringere stand, end da vi modtog det. Der er selvfølgelig mulighed for at indgive en klage, og så vil vi se på en eventuel erstatning, udtaler han til tv-stationen.

Tilbage hos Diana, der til dagligt arbejder som cnc-operatør, og som bor mellem Ulfborg og Staby med sine børn, har hun ikke meget til overs for politiets håndtering af sagen.

- Jeg synes, der er mange ting i den her sag, som politiet kunne have gjort anderledes. Og jeg synes, det har taget alt for lang tid at få min bil tilbage - og så at få den tilbage i den tilstand, siger hun.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Lemvig For abonnenter

Frivillige sidder klar: Tingene skal laves i stedet for at blive smidt ud

Sport

Direktør trækker i trøjen igen og gør comeback på håndboldbanen

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Annonce