Annonce
Erhverv

Direktøren for Klosterhedens Vildt: - Vi skal kunne tjene penge på en forretning som vores. Punktum

Direktør Peter Astrup håber, at Klosterhedens Vildt kommer op på at slagte 2000 dyr i år - det vil i givet fald være rekord. Foto: Morten Stricker
Det er cirka et år siden, at Peter Astrup blev direktør for Klosterhedens Vildt i Møborg. Han stopper som byrådsmedlem i Struer for at koncentrere sig 100 procent om jobbet, og han har adskillige ideer til, hvordan økonomien i firmaet kan forbedres.

Møborg: Det kom som en overraskelse, men han var ikke i tvivl om, at han ville takke ja til jobbet og udfordringen.

For cirka et år siden spurgte ejerne bag Klosterhedens Vildt i Møborg, om Peter Astrup havde lyst til at overtage det ledige direktørjob i firmaet. Han havde på det tidspunkt været ansat i to år i Klosterhedens Vildt, hvor han var produktionsplanlægger og onlineansvarlig.

- Jeg havde ikke set det komme, men det var en spændende udfordring, som jeg ikke kunne sige nej til. Det skete midt i vores mest travle periode på året - midt i jagtsæsonen, hvor vi får meget vildt ind. Det var en hektisk periode, siger Peter Astrup.

Annonce

Han afløste Charlotte Reenberg på direktørposten, og samtidig stoppede den tredje medarbejder i administrationen på samme tidspunkt. Dermed var der kun Peter Astrup tilbage af de tre medarbejdere på kontoret.

- Jeg mener, at der er et uforløst potentiale i Klosterhedens Vildt. Det kan ikke passe, at vi ikke kan tjene penge. Vi skal kunne tjene penge på en forretning som vores. Punktum. Vi har et unikt produkt, siger Peter Astrup.

Indtil videre har der været røde tal på bundlinjen langt de fleste år i Klosterhedens Vildts 14-årige historie.

Peter Astrup kan konstatere, at det er lykkedes at få omsætningen til at stige med 25 procent. Så vil det vise sig, om tallet på bundlinjen også følger med op.

Genoprette tilliden

- Der er flere ting, vi kan gøre for at forbedre økonomien, og noget af det har vi allerede gjort. Vi er i fuld gang med at genoprette leverandørernes tillid til os med hensyn til afregningerne. Det er for eksempel jægere, jagtkonsortier og godser, der indleverer vildt til os. Tidligere kunne der gå to-tre måneder, inden de fik deres penge for vildtet. Nu kommer beløbet efter højest én måned, og allerede få dage efter indleveringen kender de beløbets størrelse, siger Peter Astrup.

Et andet nøgleord for Klosterhedens Vildt er tilgængelighed og lethed. Det skal være let for kunderne at bruge Klosterhedens Vildts produkter.

- Tidligere kunne man godt købe tapas hos os, men så skulle kunderne selv skære kødet ud. Nu er det portionsanrettet, så det er nemmere at gå til, og samtidig kan det godt holde sig i nogle dage. Det har vi haft et meget fint salg af, siger Peter Astrup.

En portion tapas til to personer koster 400 kroner, og dem har Klosterhedens Vildt solgt 1000 stykker af.

Annonce

Det skal være nemt

- Jo nemmere det er for kunderne, jo flere vil vælge vores produkter. Det kommer vi til at arbejde meget med. Det kan være fødevarer, der er tilberedt, så kunden bare skal varme dem. Det skal vi bruge den kommende tid på at udvikle, siger Peter Astrup og nævner tørret dyrekød - der er en slags snack - som et andet, nyudviklet produkt.

For fire år siden var Peter Astrup en del af valgkampen i Struer Kommune. Og Venstre-manden Peter Astrup kom ind i Struer Byråd med 226 personlige stemmer, første gang han stillede op. Men han genopstiller ikke.

Annonce

Fulde opmærksomhed

- Det har været spændende at være med i det politiske arbejde, og selv om jeg har haft meget travlt i perioder her i Klosterhedens Vildt, så har jeg passet mine politiske hverv. Det skylder jeg dem, der har stemt på mig. Men skal jeg få det optimale ud af Klosterhedens Vildt, så skal jeg bruge alle min kræfter her, og derfor stopper jeg med det politiske arbejde. Klosterhedens Vildt skal have min fulde opmærksomhed, siger Peter Astrup, der dog ikke vil afvise, at han på et tidspunkt genopstiller til byrådet.

Peter Astrup

35-årige Peter Astrup bor i Struer sammen med sin kæreste. Har døtrene Xenia (11 år) og Selma (8) fra et tidligere forhold.

Er uddannet butiksassistent i Kvickly i Struer (det nuværende Superbrugsen). Har arbejdet hos Chokoland i Struer i flere år - var blandt andet lagerchef. Blev i 2018 ansat hos Klosterhedens Vildt - blev direktør i november 2020.

Sidder i øjeblikket i Struer Byråd for Venstre. Det er hans første periode. Han genopstiller ikke.

Han valgte det politiske arbejde, fordi der var nogle sager i Struer Kommune, der optog ham.

DIREKTØREN LOGO

- Jeg var imod, at Struer Kommune skulle lægges sammen med Holstebro Kommune, og jeg mente ikke, at Østre Skole i Struer skulle nedlægges. Hvis man vil brokke sig, så mener jeg også, at man bør tage et medansvar, og det var derfor, jeg stillede op, siger Peter Astrup.

Direktørjobbet kræver mange arbejdstimer, og her i den mest hektiske periode er det ikke unormalt, at Peter Astrup først vender hjem til bopælen ved 19- eller 20-tiden.

Annonce

Hensyn til døtrene

Men der er nogle dage, hvor han er meget bevidst om, at arbejdsdagene ikke skal være for lange. Det er, når han har døtrene Xenia og Selma i den 9/5-ordning, som ham og hans fraskilte kone har valgt. Det vil sige, at Peter Astrup har børnene i fem dage i løbet af to uger.

Peter Astrup ser et stort udviklingspotentiale i Klosterhedens Vildt - blandt andet fordi kød fra fritlevende vildt er det mindst klimabelastende kød, man kan få. Foto: Morten Stricker

- Jeg bor sammen med min kæreste, der også har to børn fra et tidligere forhold, og jeg synes, vi er meget gode til at prioritere vores børn, siger Peter Astrup.

Han er ikke selv jæger, så det er ikke ham, der leverer noget af alt det vildt, der i disse dage strømmer ind til Klosterhedens Vildts slagteri. Til gengæld giver han gerne en hånd med i slagteriet, hvis der er behov for det.

Klosterhedens Vildt

Klosterhedens Vildt blev etableret i 2007. Består af slagteri, gårdbutik og webshop. Ligger i en avlsbygning til herregården Nørre Holmgaard i Møborg.

Ejes af Paseco ApS.

Har tre faste medarbejdere fordelt på 2½ fuldtidsstilling. Her i højsæsonen er der yderligere fire medarbejdere i slagteriet.

Får indleveret vildt fra en stor del af Midt- og Nordjylland fra jægere, jagtkonsortier og godser. Satser på at få 2000 dyr - primært kronhjorte og dådyr - til slagtning i år, hvilket vil være rekord. Får indleveret 40.000 fugle om året - hovedparten er fasaner.

Jægerne kan få deres dyr tilbage efter slagtning - eller de kan sælge kødet til Klosterhedens Vildt.

Klosterhedens Vildt sælger halvdelen af deres produkter til private og halvdelen til restauranter og supermarkeder. Leverer vildt til 40 procent af de danske Michelin-restauranter.

- Jeg er selvfølgelig ikke så hurtig som slagterne, men min hjælp skulle gerne være bedre end ingenting, og jeg er ikke for fin til at hjælpe, hvor der er behov for det, siger Peter Astrup.

Han sørger for at holde ejerne af Klosterhedens Vildt orienteret om, hvordan det går.

- Jeg sender dem månedlige informationer om, hvordan det går. Det er ikke noget, de har krævet, men det synes jeg, at jeg skylder dem. De tror på, at jeg er den rette mand i spidsen for Klosterhedens Vildt, og så skal jeg også holde dem orienteret om, hvordan det går, siger Peter Astrup.

Annonce

Der skal ske noget

Og det skulle meget gerne gå fremad -  fremad er et nøgleord for Peter Astrup.

- Jeg er sådan én, der gerne vil være med til at udvikle tingene. Der skal ske noget. Vi skal fremad. Det er min holdning, siger Peter Astrup.

Han ser en spændende fremtid for Klosterhedens Vildt.

- Vi har et unikt produkt, når vi sælger fritlevende vildt. Det er det mindst klimabelastende kød, der kan fås, og det er selvfølgelig også noget af det, vi kommer til at slå på i fremtiden, hvor der formentlig bliver endnu mere fokus på klima, siger Peter Astrup.


Annonce
Lemvig For abonnenter

Regionen skyder halv million i flere undersøgelser om kræft i Thyborøn og Harboøre

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Støtteperioden ophører men Tuskær fortsætter med strandrensning: Det giver god mening

Leder For abonnenter

Smil til de ansatte gennem mundbindet

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Lemvig

Kommunen griber ind: Grund under sommerhus skal reetableres

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Holstebro

De fik 'kun' bøder, men i dag anker corona-festdeltagere alligevel: - Bliver jeg dømt, betaler jeg

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Navne

Carlo Hald ny formand for Stiftsrådet

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

Hvem skal sikre mod forurening? Politikere vil køre retssag mod staten hvis anke ikke giver resultat

Annonce