Annonce
Struer

Diskoteksejer: - Jeg har været helt ude at ramme et stresspunkt, som var kritisk for mig

Billedet her er fra, da Mathias Bredtoft i december overtog Hansis Bierbar i Struer, men udtrykket passer egentlig meget godt på den situation, han lige nu befinder sig i. Arkivfoto: Morten Stricker
Uvisheden har bestemt ikke været let, lyder det fra flere lokale diskoteksejere, som nu igen står og ikke rigtig kender op og ned for deres forretning.
Annonce

Nordvestjylland: Flere og flere ting er efterhånden ved at være tilbage i nogenlunde normal drift efter forårets nedlukning af det danske samfund på grund af corona-situationen.

Landets diskoteker er dog stadig at finde i venteposition efter nedlukningen i marts, og det ser ikke lyst ud, hvis man hungrer efter en tur ud i det sene natteliv. Først meldte Kåre Mølbak fra Statens Seruminstitut ud, at han ikke anbefalede genåbning af nattelivet. Fredag aften sagde statsminister Mette Frederiksen det samme på regeringens vegne. Dermed er de politiske forhandlinger af den del af genåbningen så godt som afgjort.


Det er let for Mette Frederiksen at sige, at nedlukning og hjælpepakker følges ad, men på trods af hjælpepakkerne har vi stadig mange udgifter.

Rune Bach, ejer af diskotek East End i Holstebro


En af dem, som normalt gør sig der, er 24-årige Mathias Bredtoft fra Struer. Han overtog 20. december sidste år Hansis Bierbar og kom rigtig godt i gang.

- Jeg har aldrig prøvet noget, der var så vildt. Der var knald på i december, januar var ligeså, og omsætningen var også fin i februar, fortæller den unge diskoteksejer.

Alt sammen med en brat ende, da landet lukkede ned.

- Jeg har rykket både mit kontor og næsten alle mine ting herhjem at stå, siger Mathias Bredtoft, der - som han siger - endnu ikke ved mere om en genåbning end alle os andre.

Annonce

Det mørkerøde felt

Hansis Bierbar eksisterer lige nu, fordi hjælpepakker gør, at Mathias Bredtoft, som også købte bygningen, stedet ligger i, kan få dækket sine faste udgifter og en lille del af sin omsætning.

Om disse pakker fortsætter, ved han endnu ikke.

- Jeg har været helt ude at ramme et stresspunkt, som var kritisk for mig, siger Mathias Bredtoft om de første måneder, hvor hjælpepakkerne endnu ikke var slået igennem.

- Jeg sad bare og vendte papirer herhjemme på bordet og tænkte, hvad fanden skal jeg gøre.

Der var ikke flere penge på kontoen - hverken i firmaet eller privat.

- Jeg var helt oppe og ramme der, hvor både læger og det hele sagde, at nu skulle jeg altså til at slappe lidt af, ellers tog jeg livet af mig selv, fortæller den unge diskoteksejer:

- Jeg stod med regninger for 50.000 kroner. Der plejede at komme penge ind løbende, så jeg kunne betale uden problemer. Nu vidste jeg ikke, hvornår der kom nogen.

Annonce

Svært at agere i

Vi drager nu mod Holstebro, hvor Rune Bach, der ejer diskotek East End og værtshuset Tobaksfabrikken og er formand for den lokale restauratørforening har efter Mette Frederiksens udmelding fredag aften stadig mange ubesvarede spørgsmål.

- Nu ved vi da, at vi ikke kommer til at genåbne nu. Men mere ved vi faktisk ikke, siger han.

Han er fuld af forståelse for den svære opgave, politikerne står over for. Og han ønsker ikke at åbne, før det er forsvarligt. Men han savner både hjælp og afklaring.

- Vi mangler en udmelding om, hvad vi har af hjælp. Det er let for Mette Frederiksen at sige, at nedlukning og hjælpepakker følges ad, men på trods af hjælpepakkerne har vi stadig mange udgifter, siger han.

Det er blandt andet udgifter til medarbejdere, der er sendt hjem med lønkompensation.

- Jeg har fire bestyrere sendt hjem, men det koster stadig 25 procent (af deres løn, red.) for mig, og jeg ved ikke, hvad de kommer tilbage til, forklarer Rune Bach:

- Det her er svært at agere i som arbejdsgiver. Jeg håber, at hjælpepakken nu kan tilpasses netop den branche, som stadig er hårdt ramt.

East End var ellers klar til det helt store 2020, efter at man i januar byggede om for et millionbeløb og havde en rigtig god februar.

Aktuelt må man nu "nøjes" med en genåbnet Tobaksfabrikken, som på grund af restriktioner kører på halvt blus og lukker festen til midnat.

Annonce

Flere heste er godt

Hos Karsten Sig Stakksund - også kaldet "Cruyff" - som har Restaurant Tante i Lemvig, hvor der blandt andet er diskotek, er forhåbningerne heller ikke store.

- Jeg forventer ikke, at vi får lov at åbne nu, lyder det fra en mand, der af den grund dog ikke har mindre travlt.

- Det er klart, at vi mangler natsalget, men så kommer folk lidt tidligere i byen, og de er ikke så fulde, når de kommer, forklarer Karsten Sig Stakksund.

Tre vigtige datoer

Det kan efterhånden være svært at hitte rede i, hvornår hvad egentlig skete, da corona-krisen ramte Danmark.

Vi forsøger her at give bare et lille overblik i form af tre af de vigtige datoer.

1 - 11. marts: Statsminister Mette Frederiksen (S) melder ud, at Danmark lukker ned, hvilket blandt andet indebar, at elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner blev sendt hjem, at alle indendørs kulturinstitutioner lukkede, og at alle offentligt ansatte, der ikke varetog kritiske funktioner, blev sendt hjem.

2 - 6. april: Fase 1 af genåbningen af det danske samfund offentliggøres. Den indebar blandt andet, at en række liberale erhverv som frisører, fysioterapeuter, tatovører samt tandlæger 20. april kunne genåbne. Fase 1 blev siden fulgt op af de næstkommende faser.

3 - 12. august er vi så fremme ved den dag, hvor forhandlingerne om genåbningens fase 4, hvor natteliv og spillesteder blandt andre venter i spænding på, hvad politikerne kommer frem til. Her i ugen op til forhandlingerne har Statens Seruminstitut og regeringen meldt ud, at de ikke kommer til at anbefale genåbning af nattelivet nu.

Det betyder, at de så måske køber lidt mere og i hvert fald, at personalet kan få lidt mere ud af søndagen, som chefen siger.

Tanten har åbent hver dag fra 10 til 24 som bar og er en del af Hotel Tante.

- Jeg er glad for at have flere heste at spille på. Hotellet har aldrig været bedre end i år, hvor mange danskere jo er hjemme, fortæller Karsten Sig Stakksund:

- Vi kører på femte uge med næsten 100 procent belægning, så det har været godt, mens baren har været nogenlunde det samme.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Frivillig Fredag er aflyst

Lemvig

Knuste ruden med en ugle

Lemvig

Fandt hash hos 67-årig mand

Annonce