Annonce
Sport

DM-guld i kongedisciplinen: Talentfabrikken fra Vandkraftsøen brød 'københavnerdominansen'

Holstebro Roklubs otter vandt søndag DM-guld foran Danske Studerenters Roklub og Københavns Roklub. Fra venstre er det Fredrik Taulbjerg, Jonatan Nielsen, Casper Lindballe, Tobias Bork Kristensen, knælende styrmand Andreas Hundskjær, Christian Taulbjerg, Magnus Zier Quist Rathenborg, Magnus Valbirk og Kåre Mortensen. Privatfoto
Med et hold udelukkende bestående af egenudviklede talenter leverede Holstebro Roklub en magtdemonstration ved senior-DM på Bagsværd Sø og vandt den prestigefyldte seniorotter. Ingen klubber har nogensinde før vundet disciplinen med et hold kun bestående af 'egen avl'.
Annonce

Bagsværd: Traditionelt har de danske seniormesterskaber i roning været domineret af de københavnske klubber.

Hovedstadens store klubber lever normalt godt af, at kunne råde over en stribe af landets bedste roere, som efter gymnasiealderen ofte kommer til storbyen for at studere på universitetet eller andre videregående uddannelser. Men 2020 blev året, hvor 'københavnerdominansen' endeligt blev brudt - og af ingen andre end Holstebro Roklub.

Flere års talentudvikling i det vestjyske er nemlig nu begyndt at give pote i takt med at talenterne tager skridtet fra ungdoms- til seniorroning. Det blev tydeligt, da Holstebro Roklub søndag satte punktum på et flot DM-regatta, hvor en overbevisende guldmedalje blev roet hjem i otteren med styrmand.

I finalen satte vestjyderne sig på løbet fra starten og ved 500 meter-mærket var Holstebro en halv bådslængde foran København, DSR, Holstebro 2 og Bagsværd. Herfra så man sig ikke tilbage og øgede hele vejen til målstregen

I spidsen øgede Holstebro mandskabet og en mellemspurt midtvejs afgjorde reelt hvem der skulle ha’ mesterskabet. Med den anden Holstebro-båd på en flot fjerdeplads i finalen.

Ifølge kaproningschef Freddy Quist er det første gang nogensinde, at en klub vinder DM-guld i otteren med en båd udelukkende bestående af roere af egen avl.

Annonce

Magtdemonstration

Søndagens sejr var kun et flot punktum på en flot DM-weekend for Holstebro Roklub, der også tog mesterskabspokalen for at være den klub med flest sejre i alt.

Nogle af de flotte resultater kom allerede lørdag, som startede med en lille positiv overraskelse, da Magnus Valbirk og Kåre Mortensen vandt guld i toeren foran Roskilde Københavns Roklub. Præstationen, der for alvor satte en tyk streg under at Holstebro Roklub i øjeblikket er Danmarks stærkeste klub, fandt dog sted i lørdagens sidste løb, herrernes firer uden styrmand.

Her leverede vestjyderne en sand magtdemonstration i finalen, hvor fire af seks både kom fra Holstebro Roklub. Således kunne Holstebro-båden med Casper Lindballe, Magnus Zier Quist Rathenborg, Magnus Valbirk og Kåre Mortensen ro først over stregen med to Holstebro-både lige efter sig og dermed både guld, sølv og bronze til Holstebro Roklub.

Annonce
Annonce
Lemvig

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Annonce