Annonce
Lemvig

DN vil have kommunen til at rette ind

 Der skal opstilles 21 vindmøller med hver en kapacitet på 8,4 MW, som placeres i den vestligste del af området mellem ca. 5,5 km og 8,4 km fra kysten. Visualiseringen viser, hvordan udsigten vil blive fra Bovbjerg Fyr.
Vi er i tvivl om kommunens indsats, men nu er det sidste udkald, siger lokal formand
Annonce

Vestkysten: Den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening søger et stærkere engagement hos Lemvig Kommune for at få bremset de kommende, kystnære vindmøller i projektet "Vesterhav nord".

- DN-Lemvig vil anmode om, at kommunens høringssvar bliver så sammenfaldende som muligt med DN's, skriver formanden Jens Johan Brogaard i et brev, han netop har sendt til samtlige byrådsmedlemmer sammen med foreningens eget udkast til høringssvar.

Annonce

Eneste håb

- Vort eneste håb er, at vi får rykket den lange række så langt mod nord som muligt og dermed redder i det mindste noget af udsigten fra Bovbjerg, skriver Jens Johan Brogaard.

Placeringen af møllerne er til debat netop nu, hvor den såkaldte miljøkonsekvensrapport er i offentlig høring. Rapporten rummer et forslag til placering af møller, som Energistyrelsen ventes at følge med mindre der kommer tungtvejende argumenter. Ifølge forslaget skal møllerne stå i en lige række fra Bovbjerg og skråt ud i nordlig retning. Det betyder, at møllerne ved Bovbjerg Fyr blot vil stå godt fem kilometer fra kysten og derfor vil blive meget dominerende. Den ønsker møllerne rykket så langt mod nord som muligt for at friholde et møllefrit "vindue" ud for Bovbjerg. Det kan opnåes ved at følge et forslag fra SF'eren Arne Noe, hvor møllerne ved Thyborøn bliver trukket en anelse tættere mod kysten. Dette forslag har Jens Johan Brogaard vedhæftet i sit brev til politikerne.

Annonce

I tvivl om indsatsen

- Nok er DN en kendt og aktiv organisation, men vi er ikke i tvivl om, at i denne alvorlige situation vil det være af afgørende betydning, at kommunen kaster hele sin vægt ind i kampen. Vi har ingen signaler fået hidtil om, at vi kan gøre noget fælles. Det var der ellers en del snak om for et års tid siden. DN bliver skoset for at acceptere Vesterhav Nord. Vi mener, vi har gjort, hvad vi kunne for at arværge de værste skadevirkninger. Kommunalpolitikerne bliver også skoset, og der kommer vi så i tvivl om indsatsen. Nu er det sidste udkald og sidste chance! Vi skal redde noget af udsigten fra Bovbjerg, slutter Jens Johan Brogaard sit brev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Fastholder: - Jeg så ulven

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce