Annonce
leder

Dobbelt op med halve priser

Lederfoto fra Lokalredaktør Lars Kamstrup.

Er det en øjenåbner for mange attraktioner og kultursteder, at det i øjeblikket vælter ind med besøgende i en tid, hvor man har sat entréen ned til det halve?

Er det fordi, det normalt er for stor en udgift at komme ind, at besøgstallet normalt er så betydeligt lavere?

Kommer der dobbelt så mange, når det koster det halve?

Annonce

Det må man naturligvis overveje mange steder, men helt så enkelt er det nok ikke, selv om det er utroligt at se de besøgstal, der i øjeblikket er mange steder, og hvor der så endda ikke er ret mange udlændinge blandt de besøgende.

Undertegnede har lige været på Sjælland og besøgt et par steder med børnebørnene. Hos billetsælgerne på Søfartsmuseet i Heldingør lagde ikke skjul på, at det havde været en sommer med helt usædvanlig mange gæster. Børnebørnene slap under alle omstændigheder for entré, mens vi voksne slap med 120 kroner i alt og sparede det samme. Kan de sparede penge virkelig gøre den forskel på besøgstallet?


Det er jo godt at få mange inden for dørene, så man også bruger penge på mad og drikke, og hvad der ellers skal købes i souvenir-butikkerne.


I Zoologisk Have i København var besparelsen væsentligt større, og der var lang kø ved indgangen, hvor man ikke ligefrem kan sige, at der blev holdt afstand, selv om der var tegnet streger på fortovet langt ned ad Roskildevej. Og der var masser af familier inde for at se dyrene. Her sparede vi fire 300 kroner på indgangsbilletterne, og det var jo til at tage at føle på. Dem brugte vi så på noget ekstra godt at spise.

Der er ingen tvivl om, at der er stigende interesse for attraktionerne, fordi så mange flere danskere er tvunget til at holde ferie herhjemme, og noget skal der jo ske. For mange er det så en aha-oplevelse, at der er så meget at opleve herhjemme, og det kan være godt for den danske indlands-turisme i fremtiden, at mange har fået øjnene op for det.

Men måske skulle man også kigge på entré-priserne. Det er jo godt at få mange inden for dørene, så man også bruger penge på mad og drikke, og hvad der ellers skal købes i souvenir-butikkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce