Annonce
Rejser

Dobbeltdækkerfly pensioneres før tid

Emirates har benyttet en udgave af Airbus A380 med plads til 615 passagerer på ruten Dubai-København. Flytypen fløj med de første passagerer i 2007, men den har vist sig at være for stor og uøkonomisk for mange selskaber. Foto: Colourbox

Passagerfly kan holde i mange år, hvis de bliver vedligeholdt, men meget tyder på, at et stort antal af verdens største passagerfly, Airbus A380, bliver pensioneret før tid. De er for dyre i drift, og Airbus har da også meddelt, at produktionen af flytypen indstilles i 2021.

Flyselskabet Emirates, som har flere A380'ere end noget andet selskab, er begyndt at udfase de ældste af typen, skriver Check-in.dk. To af maskinerne bliver brugt til at levere reservedele til de øvrige. Emirates har lige nu 112 af typen og har yderligere 11 i ordre, men omkring 2025 vil flåden af A380'ere være reduceret til 90-100.

Andre selskaber går samme vej. Singapore Airlines har udfaset fem fly af denne type, og de 10, som Air France råder over, vil være udfaset inden udgangen af 2022. Lufthansa vil sælge 6 af sine 14 A380'ere, Qatar Airways vil ikke forny sine leasingaftaler, og Qantas har annulleret en ordre på 8 maskiner.

Mange flyentusiaster har valgt feriedestination ud fra, hvor de kunne komme til at flyve med dobbeltdækkerflyet, men ad åre bliver det altså vanskeligere at prøve. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce