Lemvig

Dollartegn i turistchefs øjne: Krydstogter kan blive guldkalv

Det er krydstogtskibet M/S Nordstjernen, der tidligere har sejlet på Hurtigruten langs den norske kyst, der kommer til Thyborøn i slutningen af april. Foto: Pro Bus Jütland

Det er et imponerende arbejde, at tysk operatør har fået krydstogtskibe til Thyborøn, siger turistchef

Thyborøn: Der er guldglimt i øjnene hos turistchef Kristian Hansen fra Lemvig-Thyborøn Turistforening, når han begynder at se på potentialet for Thyborøn som krydstogthavn.

- Hvis det lykkes os at få luft under vingerne med at tiltrække krydstogtskibe hertil, så har vi en potentiel guldkalv. Dagsforbruget hos krydstogtgæster er generelt højt, og kan vi bare få to-tre skibe hertil om året, der er lidt større end det, der kommer hertil i slutningen af april, så kan det give en øget omsætning i både Thyborøn, men også hos andre udbydere af oplevelser i Lemvig Kommune, siger turistchefen.

Han glæder sig over, at det er lykkedes Mario Malliaros og Pro Bus Jütland at få arrangeret et krydstogt til Thyborøn.

- Det er superflot, at det er lykkedes at få krydstogtskibet hertil. Han har gennem mange år fået tyske turister kørt til området i bus, og det er gode kontakter, der gør, at han nu også kan tilbyde et krydstogt hertil, siger Kristian Hansen.

Turistchefen vil høste erfaringer fra krydstogtbesøget og tage kontakt til VisitDenmark for at høre, om de har nogle kontakter, der kan være med til at skaffe flere krydstogter til vestkysten og Thyborøn eller komme med gode råd til opgaven.

- Byerne langs den jyske vestkyst har forskellige profiler, og det, at vi nu får det første krydstogtskib til Thyborøn, er stort. Der vil dog formentlig også være nogle andre byer, der kunne være interesserede i at få krydstogtskibe dertil. I første omgang vil vi lære af erfaringerne med besøget af det første krydstogtskib og tage kontakt til VisitDenmark for at høre, om de har kontakter til interesserede operatører inden for krydstogter og derfra arbejde videre. I første omgang er vores fokus dog på, at gæsterne skal have en god oplevelse, siger Kristian Hansen.

0/0
Annonce
Lemvig

For sent at lave om - yngste skolebørns skoledag bliver ikke ændret

Lemvig For abonnenter

Politikere afkrævet svar: Hvornår renses høfde 42 op?

Lemvig

Færre deltagere løb stafet rundt om søen

Lemvig For abonnenter

Godt med motion i den friske luft

Lemvig

Mindehøjtidelighed for søslaget

Lemvig

Helmig meldte afbud til Haze - nu er afløser klar

Annonce