Annonce
Erhverv

Donationer kan redde mindre virksomheder

Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv, bakker op om Red Bixen og er med til at markedsføre initiativet over for medlemmerne. - Det er utrolig vigtigt i denne tid, at vi gør alt for at holde hånden under de mindre virksomheder, siger han. Pr-foto
Mange små virksomheder kæmper for overlevelse, men en ny mulighed for at donere penge kan komme de nødstedte virksomheder til gode. Det nye initiativ hedder Red Bixen.
Annonce

DANMARK: Red Bixen er et nyt initiativ, der giver mulighed for at donere penge til virksomheder i krise. Men hvorfor starte sådan et projekt op, når Danmark er ved at genåbne?

Fordi der er mange virksomheder, som ikke kan modtage kompensation for de tab, de har lidt under coronakrisen, og fordi mange virksomheder venter på den hjælp, de har ansøgt om, lyder forklaringen fra initiativtagerne.

Red Bixen kan være den økonomiske håndsrækning, der skal til for at redde nogle af de små virksomheder, som kæmper for overlevelse.

- Vi håber, at vi sammen med de mange andre gode statslige og private initiativer kan gøre en forskel ved at yde de små og mindre nødlidende virksomheder en økonomisk håndsrækning og samtidig bidrage til færre lukninger og fyringer, lyder det fra Gitte Haaning Høj, der kom på idéen Red Bixen sammen med Tina Kepka og Natascha Wordolff.

Det er således et initiativ, der er taget af tre borgere, men som straks har fået opbakning fra professionelle samarbejdspartnere.

Vi håber, at vi sammen med de mange andre gode statslige og private initiativer kan gøre en forskel ved at yde de små og mindre nødlidende virksomheder en økonomisk håndsrækning og samtidig bidrage til færre lukninger og fyringer.

Gitte Haaning Høj, initiativtager til Red Bixen

Annonce

Mange bække små

- Projektet er startet ud fra mange bække små-filosofien. Hvis vi kan hjælpe til, at borgere og virksomheder donerer bare lidt, kan vi nå rigtig langt, udtaler Michael Laursen, der er partner i EY, som er i projektet med sammen med Sirius advokater for at sikre, at juridiske og regnskabsmæssige regler overholdes.

Dansk Erhverv bidrager med markedsføring over for deres medlemmer.

Fra 20. maj kunne borgere begynde at indstille virksomheder til donation, og 29. maj var der 76 indstillede virksomheder. Når sagsbehandlingen er klaret, og hvis virksomhederne opfylder kriterierne for donation, begynder indsamlingsperioden på 30 dage.

De beløb, som virksomhederne modtager, må de bruge på det, som de føler er mest presserende, og som forhåbentlig kan skabe en tro på fremtiden for både ejer og eventuelt ansatte, leverandører og lokalsamfund.

En virksomhed kan maksimalt modtage 50.000 kroner, og pengene kan komme fra både privatpersoner og virksomheder. Alle bidragsydere vil blive inviteret til foredrag med tidligere statsminister og nu formand for Selection F Helle Thorning-Schmidt eller forfatter og foredragsholder Torben Wiese.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce