Annonce
Erhverv

Donationer kan redde mindre virksomheder

Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv, bakker op om Red Bixen og er med til at markedsføre initiativet over for medlemmerne. - Det er utrolig vigtigt i denne tid, at vi gør alt for at holde hånden under de mindre virksomheder, siger han. Pr-foto
Mange små virksomheder kæmper for overlevelse, men en ny mulighed for at donere penge kan komme de nødstedte virksomheder til gode. Det nye initiativ hedder Red Bixen.

DANMARK: Red Bixen er et nyt initiativ, der giver mulighed for at donere penge til virksomheder i krise. Men hvorfor starte sådan et projekt op, når Danmark er ved at genåbne?

Fordi der er mange virksomheder, som ikke kan modtage kompensation for de tab, de har lidt under coronakrisen, og fordi mange virksomheder venter på den hjælp, de har ansøgt om, lyder forklaringen fra initiativtagerne.

Red Bixen kan være den økonomiske håndsrækning, der skal til for at redde nogle af de små virksomheder, som kæmper for overlevelse.

- Vi håber, at vi sammen med de mange andre gode statslige og private initiativer kan gøre en forskel ved at yde de små og mindre nødlidende virksomheder en økonomisk håndsrækning og samtidig bidrage til færre lukninger og fyringer, lyder det fra Gitte Haaning Høj, der kom på idéen Red Bixen sammen med Tina Kepka og Natascha Wordolff.

Det er således et initiativ, der er taget af tre borgere, men som straks har fået opbakning fra professionelle samarbejdspartnere.

Vi håber, at vi sammen med de mange andre gode statslige og private initiativer kan gøre en forskel ved at yde de små og mindre nødlidende virksomheder en økonomisk håndsrækning og samtidig bidrage til færre lukninger og fyringer.

Gitte Haaning Høj, initiativtager til Red Bixen

Mange bække små

- Projektet er startet ud fra mange bække små-filosofien. Hvis vi kan hjælpe til, at borgere og virksomheder donerer bare lidt, kan vi nå rigtig langt, udtaler Michael Laursen, der er partner i EY, som er i projektet med sammen med Sirius advokater for at sikre, at juridiske og regnskabsmæssige regler overholdes.

Dansk Erhverv bidrager med markedsføring over for deres medlemmer.

Fra 20. maj kunne borgere begynde at indstille virksomheder til donation, og 29. maj var der 76 indstillede virksomheder. Når sagsbehandlingen er klaret, og hvis virksomhederne opfylder kriterierne for donation, begynder indsamlingsperioden på 30 dage.

De beløb, som virksomhederne modtager, må de bruge på det, som de føler er mest presserende, og som forhåbentlig kan skabe en tro på fremtiden for både ejer og eventuelt ansatte, leverandører og lokalsamfund.

En virksomhed kan maksimalt modtage 50.000 kroner, og pengene kan komme fra både privatpersoner og virksomheder. Alle bidragsydere vil blive inviteret til foredrag med tidligere statsminister og nu formand for Selection F Helle Thorning-Schmidt eller forfatter og foredragsholder Torben Wiese.

Annonce
Kultur For abonnenter

Kritik af kommuneplan: ingen ved, hvad der foregår

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Forslag: Giv dog sælerne en rigtig platform ...

Kultur For abonnenter

Politikere: Høringen er en ommer

Lemvig

Fiskedagen i Thyborøn er igen i år spredt ud på flere dage

Leder For abonnenter

Lemvig Kommune kunne lære noget af Holstebro

Lemvig For abonnenter

Udvalgsformand i Lemvig Kommune: Savner en debat om sygeplejerskernes arbejdsvilkår

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

58-årig kvinde nægter sig skyldig i sin mands død: Kan ikke forstå at hendes promille skulle have været så høj

Holstebro

Nedtur: Stort fald i antallet af nye studerende

Indland

Brostrøm: Overvejelse af tredje stik kan blive nødvendigt

Lemvig For abonnenter

Måske får de en tredje stemmeseddel i Thyborøn: Menighedsrådsvalg bliver senest afgjort sammen med byrådsvalget

Leder For abonnenter

Dødsulykken på Idomlundvej: De lukkede døre i retten er et problem

Lemvig

Aamøllen på Remmerstrand: Mangler en rig onkel med de sidste 300.000 kroner

Annonce