Annonce
Ulfborg/Vemb

Dorthe vil gøre keramikcafé til en levevej: Film pustede liv i kreative mal-selv-drømme

En tandbørste kan også bruges til at male keramikkrus. Dorthe Jepsen, der står bag den nystartede keramikcafé Gemüt i Vedersø, er klar til at vise hvordan.
Thybo står bag den kreative café Gemüt ved Vedersø. Her kan du male keramik og give det dit helt eget præg.

VEDERSØ: En film er skyld i, at Dorthe Jepsen nu har slået dørene op til keramikcaféen Gemüt på Vesterhavsvej og samtidig realiseret en årelang drøm. Her kan alle interesserede male på keramik og give det deres helt eget særlige præg. Som for eksempel et kaffekrus, som ingen andre har magen til.

Sådan kan mal-selv-keramik også se ud i færdig udgave. Der er brugt tape til at få mønstret frem.


- Jeg så en film for mange år siden, hvor der var nogle, som malede på keramik. Det så spændende ud, synes jeg. Navnet på filmen husker jeg ikke, men det fik mig i gang. Jeg har siden hentet inspiration på lignende caféer i blandt andet København og Aalborg, siger 49-årige Dorthe Jepsen og fortsætter:

Annonce

Jeg så en film for mange år siden, hvor der var nogle, som malede på keramik. Det så spændende ud, synes jeg. Navnet på filmen husker jeg ikke, men det fik mig i gang.

Dorthe Jepsen, ejer af Gemüt

- Jeg har i mange år drømt om at få min egen cafe, men alt hvad, der har med mad at gøre, er jeg ikke uddannet til, så jeg serverer kun, kaffe, the, saft og snacks.

Vil undervise

Til gengæld er Dorthe Jepsen klar med idéer og tips til, hvordan kreativiteten kan slippes løs, og keramikken kan udsmykkes. Som eksempel ved at puste sæbebobler, som danner et særligt mønster, når de tørrer, eller med en tandbørste som pensel.

Sæbebobler giver keramikken et særligt mønster, når de tørrer, fortæller Dorthe Jepsen.


- Det kræver ikke særlige forudsætninger overhovedet for at male keramik her. Det er for alle, men jeg kan inspirere, sætte i gang og undervise. Det er jeg vant til fra mit tidligere job som pædagog, hvor jeg underviste børn inden for specialområdet, forklarer Dorthe Jepsen, der har rødder i Thy.

Det kræver ikke særlige forudsætninger overhovedet for at male keramik her. Det er for alle, men jeg kan inspirere, sætte i gang og undervise. Det er jeg vant til fra mit tidligere job som pædagog, hvor jeg underviste børn inden for specialområdet.

Dorthe Jepsen, ejer af Gemüt

- Det er to år siden, jeg sidst arbejdede som pædagog. De par år er gået med at få stedet her gjort klar. Før var der svinestald. Vi har lavet så meget, som vi kunne selv og haft håndværkere til resten, tilføjer hun.

Annonce

Satser på turister

Efter et par afstikkere til Aalborg og Holstebro er Dorthe Jepsen og hendes mand nu havnet i Vedersø, efter parrets børn flyttede hjemmefra. Tæt på Vesterhavet, vild natur og tyske turister. Dem håber hun også vil finde vej til keramikcaféen.

Gemüt har fået navn efter det tyske ord for hygge, for Dorthe Jepsens keramikcafé ligger i Vedersø, hvor mange tyskere holder ferie.


- Vi satser på både lokale og turister. Der er en del tyskere, der holder ferie her i området. Og hvis ikke man kan nå at få sit keramik med hjem, inden den er brændt og helt færdig, kan jeg eftersende det, siger Dorthe Jepsen.

Tyskerne er faktisk skyld i keramikcaféens navn. For det skal signalere hygge, et sted, hvor man har det sjovt og samtidig får et smil på læben. Og det ord, der på tysk kommer tættest hygge, er gemütlich.

- Vi ville gerne nå ud til så mange som muligt. Navnet skulle gerne signalere den stemning, jeg vil skabe her, siger hun.

Annonce

Som takeaway

Dorthe Jepsen har plads til 22 personer i Gemüts lyse lokaler. Man kan blot dumpe ind eller booke tid i forvejen til arrangementer. Som for eksempel til bryllupper, barnedåb og polterabends.

- Jeg tænker også at lave børneklubber og klubber for forældre og børn. Derudover kan man også holde arrangementer uden for åbningstiden, ligesom jeg også planlægger at sende mal-selv-keramiksæt ud som takeaway, som man så kommer hertil med for at få brændt, fortæller Dorthe Jepsen, der også har planer om en gårdbutik med lokale produkter, kød fra eget kvæg og honning fra egne bier.

Hun håber, at mange vil finde vej til Gemüt. Ud fra åbningsdagen tegner det godt, lader hun forstå. For der mødte omkring et halvt hundrede mennesker op.

- Jeg har et ekstra lokale klar ude bagved, så jeg er klar, hvis interessen viser sig at blive stor, smiler Dorthe Jepsen og fortsætter:

- Jeg har dog ingen planer om lige pludselig at skulle ansætte 25 personer ekstra. Det her skal være et lille intimt sted, som jeg selv står for.

Annonce
Sport For abonnenter

Sådan præsterede de danske VM-spillere i den indledende gruppe: Fire spillere skiller sig ud - her er karaktererne

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Michael Dyrby erkender krænkelser i sin cheftid på TV 2

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Navne For abonnenter

Til minde om: Helga Kloster fejrede livet på sit dødsleje

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Annonce