Annonce
Lemvig

Thyboorøn Skatepark indvies lørdag: - Det er en drøm, der er gået i opfyldelse

Thomas Laurie ved det imponerende skate-anlæg i Thyborøn. Foto: Lars Kamstrup
Thyborøn Skatepark står klar til indvielse lørdag efter halvandet års arbejde, der forvandlede en drøm til virkelighed

Thybiorøn: - Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. Det her er generationernes legeplads i Thyborøn. Det er byens nye samlingssted.

Thomas Laurie er en tilfreds mand. For halvandet år siden lancerede han idéen om en skatepark på det gamle atletikstadion i Thyborøn og fik det første kontante tilskud fra Realdanias "Underværker". Lørdag er der indvielse af en stor og moderne skatepark, der som en af de ganske få også har en rampe til at udfordre skaterne. Her er samlet set udfordringer for alle aldre og på alle niveauer.

- Det troede, jeg var tosset, da jeg kom med min ide om en skatepark. Jeg mente, det var nødvendigt at få et sted i Thyborøn, hvor ungdommen kunne samles. Også alle dem, der ikke spiller fodbold og håndbold. De skulle have et sted, hvor de kunne være aktive, og hvor de kom væk fra computeren. Derfor gik jeg i gang. Det har været hårdt arbejde. Der har været utallige tråde, der skulle trækkes i, for at det er kommet så langt, som det her. Men der har været en fantastisk opbakning. Masser af lokale erhvervsvirksomheder, fonde og borgere har bakket det her op sammen med kommunen, så nu er drømmen gået i opfyldelse, siger Thomas Laurie.

Og at det er en god ide, det er allerede bevist. Selv om skateparken officielt først åbner lørdag, så har den været taget i brug længe.

- Det er en fornøjelse at se de mange, der flokkes på den. Det har bredt sig blandt børn og unge. Der er mange, der nu har fået anskaffet skateboard. Der er også løbehjul, og man kan se, de står parkeret ved skolen. Og parken ligger ikke længere væk fra skolen, end at de kan nå herhen fra SFO'en. Når det her er overstået med åbningen, vil jeg glæde mig til at gå her og hygge mig med og snakke med alle brugerne. Det er jo ikke bare for børn og unge. Voksne kan sagtens være med, og skateparken har udfordringer for alle - både for de dygtigste og de mindre rutinerede.

Thomas Laurie glæder sig over, at mange borgere har ejerskab i skateparken, fordi de har givet en hånd med.

- Så passer alle også bedre på den. Det er et samlingssted, hvor man også kan være, selv om man ikke er på selve skatebanen. Der er læskur, bord og bænke, og jeg har set unge, der bare sidder og hygger sig her. Det er et samlingssted, vi har manglet i Thyborøn, siger Thomas Laurie.

Skateparken hører formelt under Thyborøn Fritid, men det koster ikke kontingent at bruge banen.

- I princippet er det gratis og frit at bruge banen døgnet rundt. Der vil forhåbentlig også komme mange gæster, som er fra omkringliggende byer, som skal prøve vores bane, og turister. Men jeg kunne godt forestille mig, at vi vil lave et lille kontingent, så vi har lidt penge at vedligeholde for. Det tror jeg ikke, der er nogen, der har noget imod at betale lidt for denne fine facilitet i byen.

Selv om det har været hårdt arbejde og et solidt træk, der skulle til for at få den flotte park op at stå på så kort tid, så har det ikke skræmt Thomas Laurie.

- Det har været spændende, specielt fordi det er lykkedes så godt. Det er blevet lige, som jeg havde forestillet mig det, da vi for halvandet år siden stod og kiggede ud over en græsplæne, der stort set ikke blev brugt. Nu må vi se, om der kunne være noget andet, jeg kunne engagere mig i at få sat i gang. Det her har været en god udfordring, siger han.

Thyborøn har fået denne rampe, og det er der ikke mange byer, der gør Thomas Laurie efter. Foto: Lars Kamstrup

Åbningen

Lørdag er der så indvielse mellem 13.00 og 16.00. Der er gratis sodavand og pølser til de godt 100 første gæster. Der vil være opvisning af et københavnsk hold fra Toolbar Scateboard, som vil vise, hvad de kan på den nye bane.

- Der kommer flere dygtige skatere, så det bliver en superfin opvisning. Jeg regner også med, der vil komme gæster fra andre byer, som vil se, hvad vi nu kan tilbyde her i Thyborøn. Jeg har faktisk allerede hørt flere fra større byer undre sig over, at det her har kunnet lade sig gøre i en by af Thyborøns størrelse. Der vil være musik med West for Vrist og diskorytmer, så det bliver nogle gode timer med mange på den nye bane, håber jeg. Bare vejret bliver fint, siger Thomas Laurie.

Der er arbejdet hårdt på at få anlægget gjort klar til indvielsen., Endnu mangler græsset at spire, men det kommer og fuldender det store anlæg, så det bliver klar til det helt store rykind i sommermånederne, hvor det forhåbentlig er gået op for mange, at man nu har noget helt specielt i Thyborøn, hvor professionelle banebyggere fra ind- og udland har vist, hvad de kunne med bane og rampe.

Som noget af det sidste vil der komme et stort navneskilt op for Thyborøn Skatepark, og der vil være tavler med navne på de mange, der har bakket op omkring anlægget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig måtte ikke køre bil

Annonce