Lemvig

Drabs-video bliver delt blandt børn

SSP-medarbejder Kim Møller er i gang med i samarbejde med skoler og gymnasiet at få stoppet spredningen af en voldsom video, som mindst to grupperinger i Lemvig Kommune har set de seneste dage. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard

SSP-medarbejder opfordrer forældre til at tage snak med deres børn om, hvor grænserne for deling af videoer går

Lemvig: En video, der angiveligt viser drabet på en dansk kvinde i Marokko i sidste måned, har nu spredt sig til Lemvig.

SSP-samarbejdet i Lemvig Kommune har fået et tip om, at mindst to grupperinger i Lemvig og omegnsbyerne har set og delt videoen, og derfor går SSP-medarbejder Kim Møller i samarbejde med skolerne i gang med at informere om spredningen af videoen.

- Vi har lagt det ud til alle folkeskoler samt produktionsskolen og gymnasiet, at videoen florerer. Vi har bedt dem om at orientere alle elever om det og få dem til at slette videoen. Herefter vil vi gå i gang med vores netværkssamarbejde og se på, hvor stort et omfang delingen har, og om vores indsats skal justeres. Vi synes, det er vigtigt at fortælle børn og unge om, hvor grænserne går for, hvad man kan dele uden at det er krænkende eller skader andre. For det er hverken første eller sidste gang, det kommer til at ske, og derfor skal forældrene tage en snak med deres børn omkring videoer, siger Kim Møller, der blev informeret om videoen tidligere på ugen.

Allerede i sidste uge begyndte historier om, at videoen blev delt mellem skoleelever i blandt andet Nordjylland og i Nordsjælland at florere, og flere anmeldte også delingen til politiet, der efterfølgende er gået ind i sagen.

Det er ikke kun det etiske aspekt, der er problematisk. Det er muligvis også strafbart at dele videoen.

Flere eksperter i strafferet har over for www.dr.dk peget på, at delingen med stor sandsynlighed kan være et strafbart forhold efter straffelovens paragraf 264 d. Strafferammen er bøde eller fængsel i op til seks måneder, hvis man bliver dømt for uberettiget at "videregive meddelelser eller billeder om andres private forhold under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden".

Grænser flytter sig

SSP-samarbejdet i Lemvig mødes med skolerne i begyndelsen af februar. Her skal de drøfte situationen omkring delingen af videoen og se på, om det er nødvendigt med en yderligere indsats.

- Hvis det viser sig, at opfordringen fra skolerne ikke har været nok til at få standset delingen af videoen, så vil næste skridt være at vi tager personlige samtaler med forældrene om fænomenet og fortælle dem om, hvordan man kan slette den slags indhold, siger Kim Møller, der står til rådighed for forældre, der ønsker råd og vejledning til, hvordan man kan tale med børn om videoerne, og hvordan de kan slettes.

På trods af at den angivelige drabs-video fra Marokko er blevet delt, så føler Kim Møller ikke, at grænserne, for hvad unge tolererer, har ændret sig.

- Det virker ikke til, at der er kommet mere vold eller kriminalitet i unge-grupperne, fordi de ser voldsomme videoer på nettet. Men det er nok mere grænserne for indholdet, de får smidt i hovedet, der har flyttet sig. Tidligere var der nogle på tv, der fortalte, hvis der var film eller scener, der ikke var egnede for børn og unge. I dag florerer der mange videoer på blandt andet youtube, hvor børn og unge ofte er i flere timer og derfor er de mere eksponerede for den slags videoer, siger han.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Her har man ikke mærket til truslen fra computeren

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce