Annonce
Alarm 112

Politiet: 15-årig forsøgte at slå jævnaldrende dreng ihjel i Aabenraa

Foto: Local Eyes

Dommer har varetægtsfængslet 15-årig dreng efter skærtorsdagens knivstikkeri i Aabenraa.

Annonce

Et overfald med kniv på en gade i Aabenraa torsdag eftermiddag var et forsøg på at slå ihjel.

Det mener Syd- og Sønderjyllands Politi, der har rejst sigtelse om forsøg på manddrab mod den anholdte i sagen, en dreng på 15 år.

Oplysningen om sigtelsen fremgår af et opslag på Twitter.

Imidlertid har en dommer i Sønderborg i et retsmøde fredag vurderet, at der "kun" er en begrundet mistanke om, at drengen begik vold af særlig rå og farlig karakter.

Politiets vagtchef oplyser, at retten har varetægtsfængslet drengen på baggrund af den underordnede sigtelse, som politiet har rejst - og altså ikke på mistanken om forsøg på manddrab.

I øvrigt har dommeren besluttet, at fængslingen skal løbe frem til 30. april, oplyser politiets vagtchef efter grundlovsforhøret.

Den 15-årige erkender sig delvist skyldig - men har ikke kæret dommerens kendelse til landsretten.

Offeret i sagen er en dreng på 16 år. Det var personer, der tilfældigt kom forbi, som fik øje på den blødende dreng foran Sølyst Kro på Flensborgvej. Politiet fik alarmen klokken 16.45, oplyste politiet torsdag til det regionale medie jv.dk.

- Vi har en patrulje tæt på. Den er fremme inden for et minut og giver livreddende førstehjælp med det samme, sagde vagtchef Erik Lindholdt til jv.dk.

Offeret var blevet stukket i brystet med en kniv. Han blev kørt til Aabenraa Sygehus, og torsdag aften meldte politiet, at hans tilstand ikke var kritisk.

Anholdelsen af den 15-årige, der er fra lokalområdet, skete kort tid efter. Betjente fandt også en kniv, som muligvis blev brugt ved overfaldet.

Oplysningerne i sagen er sparsomme. Det skyldes, at retsmødet er blevet holdt bag lukkede døre. I stedet for et arresthus med voksne placeres han under frihedsberøvelsen på en lukket institution for unge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce