Annonce
Struer

Dronningen fratager Christian Kjær hans royale titler

Christian Kjær har været en mangeårig ven af kongehuset. Her ses han ved en nytårskur 4. januar 2017. (Arkivfoto) Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Advokat Christian Kjær kan ikke længere smykke sig med royale titler, oplyser kongehuset til Ekstra Bladet.

København/Venø: Dronning Margrethe har frataget rigmanden Christian Kjær hans royale titler. Det skriver Ekstra Bladet.

Christian Kjær, der er tidligere bestyrelsesmedlem i blandt andet FLSmidth, har i mange år færdedes omkring kongehuset.

Det har blandt andet medført, at han jævnligt har haft besøg af Prins Henrik på Venø, så de sammen kunne gå på fasanjagt, og det må så også siges at være Christian Kjærs fortjeneste, at der for nogle år siden kom royal glans over det store østersopdræt i Limfjorden, da Prins Henrik besøgte Venø Fish Farm, hvor han med stor fornøjelse smagte på udvalget i de store bassiner og hentede godter med sig hjem til København.

Men Kongehuset bekræfter altså nu over for Ekstra Bladet, at dronningen har valgt at fratage Kjær alle hans royale titler, der talte kammerherre, hofjægermester samt ridder af første grad af Dannebrog.

- Vi kan bekræfte, at Christian Kjær har fået frataget sine ærestitler og sin titel som ridder af første grad af Dannebrogsordenen. Christian Kjær er orienteret, oplyser kongehusets kommunikationsafdeling til avisen.

Dronningens beslutning kommer, kort efter at Kjær er blevet dømt for at have påkørt en trafikofficial, der holdt vagt ved et lokalt cykelløb i Hørsholm.

Rigmanden fortalte i retten, at han om morgenen 18. august sidste år havde været ved bageren, men på vej tilbage blev han bedt om at køre en anden vej.

Rigmanden ønskede dog ikke at acceptere, at han ikke måtte passere, og han påkørte i sin blå Tesla den frivillige official med lav fart, fandt retten.

- Vi finder det bevist, at han (den frivillige, red.) er blevet ramt, og at tiltalte har tilsidesat færdselsloven på særlig hensynsløs måde, sagde retsformanden i forbindelse med domsafsigelsen.

Påkørslen skete dog med så lav fart, at den ifølge retten kunne sidestilles med et "skub". Offeret fik alene et blåt mærke.

For forseelsen idømte Retten i Lyngby Christian Kjær 30 dages betinget fængsel, frakendte ham kørekortet i et år og gav ham en bøde på 10.000 kroner.

Christian Kjær nægtede sig skyldig. Han hævdede, at det omvendt var den frivillige trafikofficial, der angreb ham med en stav.

Sekretær for Christian Kjær har oplyst til Ekstra Bladet, at han ikke har nogen kommentar til dronningens beslutning.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce