Annonce
Debat

Drop blodbadet på minkfarme og tænk på vestjyske arbejdspladser

Orla Østerby. Foto: Steen Brogaard
Annonce

Læserbrev: Som konservativ er der mange ting, jeg ikke forstår ved regeringens politik. Men regeringens aflivningsstrategi for mink topper dog alligevel listen over corona-tiltag, jeg har svært ved at se logikken i.

Regeringen har nemlig besluttet at slå massevis af mink ihjel, og det risikerer at gå hårdt udover vigtige arbejdspladser i Midt- og Vestjylland.

Ikke bare vil regeringen aflive corona-smittede mink. Nej, den vil også aflive besætninger, der ligger inden for en radius af otte kilometer fra minkfarme, hvor der har været konstateret smitte. Selv mink på farme, hvor der tidligere har været smitte, og hvor dyrene altså har udviklet antistoffer, vil regeringen slå ihjel, og det giver ingen mening.

Et unødvendigt blodbad, hvis I spørger mig.

I stedet for at skyde gråspurve med kanoner burde regeringen tænke på de mange job i vores landsdel, der er bundet op på produktionen af minkskind. Hvorfor dog ikke sætte målrettet ind på minkfarme, hvor der er corona-smitte, fremfor at ramme corona-frie minkavlere og ansatte på deres levebrød?


Derfor har jeg kaldt fødevareministeren i samråd. For at høre, om det ikke gør indtryk på ministeren, at Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste kalder det unødvendigt at slå mink ihjel på farme, hvor der er udviklet antistoffer.

Orla Østerby, dyrevelfærdsordfører (K)


Den beslutning stiller jeg mig ret uforstående over for. Min undren stopper dog ikke her. For når man ser på, hvordan minkavlere bliver kompenseret, vil farme med konstateret smitte modtage 20 procent i kompensation for driftstabet. Men farme uden smitte vil derimod modtage fuld kompensation. Det er en mærkelig forskelsbehandling, synes jeg.

Derfor har jeg kaldt fødevareministeren i samråd. For at høre, om det ikke gør indtryk på ministeren, at Landbrugets Veterinære Konsulenttjeneste kalder det unødvendigt at slå mink ihjel på farme, hvor der er udviklet antistoffer. Og for at høre, hvorfor han ikke giver fuld kompensation til alle berørte minkavlere. Det ville klæde regeringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce