Lemvig

Droppede indsamling - fik flere penge i kassen

Bækmarksbro: Det er tilsyneladende en god ide at droppe den årlige Sogneindsamling til fordel for en velgørenhedsfrokosten. Det gjorde menighedsrådene i Tangsø Pastorat i weekenden, og det gav flere penge i kassen end normalt.

- Vi indkasserede et overskud på 9500 kroner, hvilket er noget over, hvad der normalt samles ind, siger Irma Sig Vestergaard, der er formand for menighedsrådet i Bøvlingbjerg, som tog initiativet til arrangementet.

Menighedsrådene har i flere år deltaget i den årlige sogneindsamling til fordel for Folkekirkens Nødhjælp, men det er blevet sværere at skaffe indsamlere og sværere at få folk til at bidrage. Sidste år var der så få indsamlere, at menighedsrådet i Bøvlingbjerg måtte opgive at deltage i indsamlingen.

Derfor gik menighedsrådet i tænkeboks for at finde en anden løsning, hvor sognenes beboere både kunne mødes og hygge sig sammen og samtidigt bidrage til indsamlingen. De øvrige menighedsråd i Flynder, Nees og Møborg var med på at nytænke konceptet, og løsningen blev en velgørenhedsfrokost i Tangsø Centret, hvor der samtidigt blev holdt auktion over donerede varer.

- Vi havde en rigtig god dag på alle måder, siger Irma Sig Vestergaaard.

Søndagen blev indledt med en gudstjeneste i en næsten fyldt Bøvling Kirke, hvorefter arrangementet fortsatte i Tangsø Centret med 80 deltagere. Ud over frokosten, fik de fremmødte også lejlighed til at høre Kirsten og Frede Agger fra Skjern underholde.

- Menighedsrådene er meget tilfredse med at have afviklet Sogneindsamlingen på denne måde. Nu vil vi evaluere arrangementet i de enkelte menighedsråd og senere beslutte, om vi skal gentage arrangementet næste år. Umiddelbart er vi fristede, siger Irma Sig Vestergaard.

0/0
Annonce
Lemvig

Helmig meldte afbud til Haze - nu er afløser klar

Lemvig

Landbruget til debat: - Jeg kan godt garantere, at vi kommer ikke til at lave om på pakken, hvis vi får magten

Lemvig

Hvad må kvinder egentligt få lov til at bestemme?

Lemvig For abonnenter

Thyborøn vil åbne udeareal

Lemvig For abonnenter

Sygeplejerske får stor hæder for at hjælpe nødlidende: Næste stop for 65-årige Anni Fjord er en flygtningelejr i Cameroun

Lemvig

Ungdomsgården har fundet ny leder

Lemvig

Løfte: Vi glemmer jer ikke

Annonce