Annonce
Holstebro

Politikere dropper penge til integration – virker ikke alligevel

Integrationsindsatsen ”Vilkår for integration 0-6 år" har eksisteret siden 2009. Nu lukkes den ned. Der er ingen målbar effekt på børnenes sprogvurderinger. Arkiv/genrefoto:
Den halve million, som er afsat til integrationsindsats over for 0-6-årige, forsvinder. Pengene inddrages til at dække et kæmpe underskud i Familiesektionen.
Annonce

Holstebro: De 552.000 kroner, der er øremærket til integration af de yngste børn i 2020 og årene frem, vil ikke blive brugt på formålet.

Udvalget for Børn og Familie besluttede på sit møde torsdag at stoppe indsatsen ”Vilkår for integration 0-6 år."

- Vi brugte ikke hele puljen sidste år, men overførte 357.000 kroner til skoleområdet, og en gang imellem må man lukke tiltag og starte nye. Alle indsatser skal evalueres. Det har forvaltningen gjort, og de penge, der bruges her, hjælper ikke alligevel - og det ville da være ærgerligt at bruge penge på indsatser, som ikke har nogen målbar effekt på sprogvurderingerne, siger Torben Gudiksen (R), formand for børn- og familieudvalget.

Af forvaltningens indstilling til udvalget fremgår det, at indsatserne har skiftet karakter siden opstarten i 2009. Pengene har blandt andet fungeret som en ekstra ressourcetildeling til dagtilbud med tosprogede børn og brugt på efteruddannelse af det faste personale og til vikarrefusion for besøg i hjemmet og i venskabsinstitutioner.

Når indsatsen her bortfalder, hvad vil I så sætte i stedet for - for at sikre integrationen af de små børn?

- Det er ikke, fordi vi ikke tester og laver indsatser for småbørn, men det er opgaver, der i dag indgår i dagligdagen. Vi vil gerne lave det så decentralt som overhovedet muligt. Det ude i den enkelte daginstitution, at børnene lærer dansk, og derfor er opgaven flyttet. Samtidig kommer der lige nu færre børn med sproglige vanskeligheder til kommunen, siger udvalgsformand Torben Gudiksen.

Det var et enigt udvalg, som stemte for at lukke indsatsen og i stedet overføre beløbet til Familiesektionen med henblik på nedbringelse af sidste års underskud på 24 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kvinde måtte til afkøling

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce