Holstebro

Dropper planer om vindmøllepark ved Husby

- Der er sket meget, siden sagen første gang landede på vores bord, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været begejstret for placeringen af møllerne, siger Karsten Filsø (SF). Arkivfoto.
Kommunen vil alligevel ikke tillade, at der opsættes møller nordøst for Husby. - Med en havvindmøllepark ud for Thorsminde bliver området belastet rigeligt, siger Karsten Filsø (SF).

Husby: Udsigten til at staten vil lave en havvindmøllepark ud for Thorsminde, samt at møllerne stod placeret tæt på et naturfølsomt område, fik onsdag økonomiudvalget til at droppe planerne om at lave en vindmøllepark nordøst for Husby.

- Der er sket meget, siden sagen første gang landede på vores bord, og det er ikke nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været begejstret for placeringen af møllerne. Derfor er jeg også glad for, at vi i denne sag er kommet frem til, at vi afviser ønsket, siger formand for kommunens klimaudvalg, Karsten Filsø (SF).

Planerne om en vindmøllepark har været flere år undervejs.

Men efter et veto fra Erhvervsstyrelsen har man fra kommunens side været nødt til at ændre i planerne og reducere området, hvor møllerne kan opstilles og reducere antallet.

- Jeg går meget ind for grøn energi. Men i det her område, synes jeg, at vi har andre værdier at tænke på. Det er blandt andet et område med mange fugle. Samtidig må vi også sige, at planerne om at lave en havvindmøllepark ud for Thorsminde betyder, at området allerede får mange møller, siger Filsø.

Alle partier i byrådet bakker op om afslaget - minus Venstre, der nu vil have sagen i byrådet.

Ifølge gruppeformand, Jens Kristian Hedegaard (V), handler det om, at man har brugt meget tid og dermed også penge på sagen, og at man er kommet frem til en løsning, som kan rummes indenfor reglerne:

- Så synes jeg ikke, at vi bare kan komme og sige nej efterfølgende. Det er ikke rimeligt, siger Hedegaard.

0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce