Annonce
Lemvig

Giver resultater: At lære at børste tænder giver mere motivation end træning

Studerende er i denne tid på Alparken for at lære blandt andet tværfagligt samarbejde. Foto: Lemvig Kommune.
Studerende lærer tværfagligt samarbejde i det virkelige liv i Alparken
Annonce

Ramme: Det giver mening for de fleste at lære at børste tænder igen eller rede sit hår frem for at bare at øve sig i at løfte armen.

Det er borgerens egen motivation, der giver de gode resultater, når man skal rehabilitere sig efter alvorlig sygdom, og det er en af baggrundene for, at der nu er lavet et nyt samarbejde for studerende.

Ergoterapeut-, fysioterapeut- og sygeplejestuderende og en assistentelev er rykket ind på Døgnrehabiliteringen Alparken, hvor varetager rehabiliteringen i 14 dage.

Samarbejdet er nyt og har som mål, at give de studerende et indblik i, hvordan borgere rehabiliteres via en tværfaglig indsats.

- Det er en spændende ordning, vi er gået i gang med, og som vi venter os meget af. Vi håber, at kunne klæde de studerende endnu bedre på til de tværfaglige opgaver, siger Rikke Lund Jensen, områdeleder i sundhedsafdelingen.

- At borgerne i Alparken så får ekstra opmærksomhed, er en sidegevinst.

Annonce

Når træning giver god mening

De studerende skal lære hvilke indsatser, der skal til, for at opnå højere livskvalitet ud fra borgerens målsætninger. Borgeren skal se fordelene ved sin egen indsats for at blive motiveret.

Her er det, at det for de fleste giver mening at kunne rejse sig fra en stol, gå i køkkenet og smøre en mad frem for nogle øvelser. Derfor er det også kun en lille del af rehabiliteringen, som foregår ved træningsmaskinerne.

Ved at arbejde på tværs af faggrupper, så kan en fysioterapeut vurdere hvilke øvelser, sygeplejersken eller assistenten, skal lave med borgeren for at få en borger til at kunne selv rejse sig ved rollator.


Det er vort håb, at vi efter 14 dages ekstra tværfaglige studieindsatser har fire borgere med markant højere funktionsniveau, og som har synes, det var sjovt, at være med

Rikke Lund Jensen, områdeleder, sundhedsafdelingen


Eller sygeplejersken kan klæde de andre på, hvis der for eksempel er bivirkninger ved medicinen eller andet, der skal holdes øje med.

Ergoterapeuten kan vurdere hvilke af aktiviteter, der er meningsfulde for borgeren, så der ikke bliver sat en masse i gang, der ikke samtidigt arbejder frem mod samme mål.

Assistenten vil kunne melde tilbage og være med til at planlægge og revurdere målene.

- Det er vort håb, at vi efter 14 dages ekstra tværfaglige studieindsatser har fire borgere med markant højere funktionsniveau, og som har synes, det var sjovt, at være med, siger Rikke Lund Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce