Annonce
Sport

Efter 21x DM-guld, tre danske rekorder og syv EM-deltagelser indstiller Andreas sin karriere

- Jeg har haft så stor glæde af atletikken og fået et utal af fantastiske oplevelser og ikke mindst erfaringer med i posen, siger Andreas Martinsen, som nu har valgt at indstille karrieren. Foto: Ole Nielsen
Hækkeløber Andreas Martinsen takker af som elite-atlet efter en lang og flot karriere, der har ført ham fra løbebanen rundt om Holstebro Idrærspark til nogle af sportens største arenaer.

Aarhus: I to årtier har Andreas Martinsens liv kredset omkring atletiksporten, lige siden han som ung knægt mødte op til sin første træning hos Atheletikklubben Holstebro.

Undervejs blev barndomsklubben skiftet ud med elitemiljøet hos Aarhus 1900 Atletik og Løb, hvorfra holstebroeren i en årrække har været en af landets bedste atletikudøvere. Men nu er tiden ved at være inde til at trække sig tilbage fra topplan.

Tirsdagens Copenhagen Athletics Games og senior-DM den 25-27. juni bliver de sidste gange, den 30-årige atlet stiller op sammen med eliten.

Annonce

- Igennem de fleste af de seneste 21 år har jeg haft en ufattelig stor glæde til atletikken, dét at kæmpe med de bedste og dét at specialisere mig inden for det tekniske i hækkeløb. Jeg vil gerne holde fast i alt det gode som atletikken, og ikke mindst de mennesker som har været inde over, har givet mig, fortæller Andreas Martinsen, i en pressemeddelselse, der derfor har valgt at stoppe mens legen fortsat er god.

- Jeg vil ikke gå herfra og begynde at hade den sport, som jeg har dyrket de sidste 21 år. Tværtimod vil jeg gerne kunne tage på stadion og træne med, når omstændighederne tillader det, og se de mennesker i øjnene, som har hjulpet mig gennem så mange år. Og så skal det gerne være med et stort fedt smil på mine læber, fortsætter han.

Stopper før OL

Teknisk set udløber kvalifikationsperioden til OL i Tokyo først 29. juni, men med et karrierestop et par dage før, ligger det ligesom i kortene, at drømmen om de olympiske lege er slukket.

Dermed blev årets indendørs-EM også det sidste internationale mesterskab for den garvede sprinter, der blandt andet kan skrive syv gange deltagelse ved EM på sit CV.

- Jeg ved udmærket godt, hvad der skal til for at stå på den store scene – men med nyt familiemedlem på vej og starten på fuldtidsdrømmestudie, må jeg erkende at dette ikke længere er realistisk, siger Andreas Martinsen i pressemeddelelsen.

Martinsens rekordliste

10xDM-guld – 110 meter hæk.

9xDMI-guld – 60 meter hæk.

2xDM guld – 4x100 meter stafet.

7xEM-deltagelse med fire semifinaler og en finaleplads ved indendørs-EM i 2017 til følge.

Indendørs-VM semifinale i 2016.

Dansk Rekord på 60 meter hæk (7.68 sekunder) og 110 meter hæk (13.50 sekunder), en del af den danske rekord på 4x100 meter for klubhold (40,24 sekunder) – og dertil kommer flere ungdomsrekorder på de korte hækdistancer.

En fjerdeplads ved Ungdoms VM i 2007.

Bronzemedalje ved Ungdoms OL i 2007.

Hækkeløberen slår fast, at det ikke var nemt at slukke for OL-drømmen.

- Jeg har presset mig selv utrolig meget for at få tingene til at gå op, og det har bestemt ikke været nemt at træffe denne beslutning, men jeg bliver også nødt til at se realiteten i øjnene og sætte pigskoene på hylden, siger Andreas Martinsen.

Annonce

Vokset som atlet og menneske

Gennem det meste af sin karriere har Andreas Martinsen kørt parløb med sprintlandstræner Mikkel Larsen, der også er fra Holstebro. De mødte hinanden dengang i Athletikklubben Holstebro og landstræneren tøver ikke med at kalde Martinsen for en tonegivende atlet i dansk atletik.

- Jeg har samarbejdet med Andreas siden første dag han trådte ind på Holstebro Idrætspark for cirka 18 år siden. I samarbejde med min bror, Jakob, har vi set Andreas vokse op som atlet og som menneske. Gående fra en ung dreng til international hækkeløber. Andreas’ CV er next-to-none i dansk hækkeløb, hvor han gennem en lang karriere har præsteret internationale resultater – fra Ungdoms OL-medaljen i 2007 til EM-semifinalen 14 år senere i 2021, siger Mikkel Larsen.

- Det har været en ære at være med på rejsen. En rejse, hvor vi altid har turde drømme om den allerstørste scene. Størst for mig vil VM indendørs semifinale og EM indendørs finalen stå.


Det har bestemt ikke været nemt at træffe denne beslutning, men jeg bliver også nødt til at se realiteten i øjnene og sætte pigskoene på hylden.

Andreas Martinsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vikingerne mødte gamle finske kendinger

Kultur For abonnenter

Håndsprit står klar til festival: - Det er mere sikkert her end i Bilka

Kultur

Bogbussen kører igen til august

Annonce