Annonce
Erhverv

Efter 25 år på kontor er René begyndt at hjælpe dem, han ikke kunne gøre noget for i sit tidligere job

René Dalgaard mærker med sit nystartede firma allerede nu de mange timer, det kan kræve at være selvstændig. - Jeg vil forsøge at holde mig på omkring 37 timer om ugen, men det antal er jeg cirka på nu, og så har jeg endda ikke medregnet tiden, jeg skal bruge på at lave regnskab og at sende tilbud ud, siger han. Foto: Johan Gadegaard
René Dalgaard er træt - og glad. Han har skiftet kontoret ud med egen virksomhed og er blevet blikkenslager. - Når andre bliver 50 år, panikker de og køber en motorcykel. Jeg fik mig et firma, siger han.

Holstebro: - Det skulle du have gjort for længe siden.

Sådan lyder den umiddelbare konklusion fra Anni; René Dalgaards hustru.

Hun har delvist ret, medgiver ægtemanden.

- For jeg var også glad for mit tidligere arbejde, som har givet en fantastisk teoretisk viden, siger han.

Han havde siddet på kontor i 25 år; de seneste syv år hos Vestforsyning som energirådgiver. Og der befandt han sig som sagt godt, indtil det blev besluttet, at hans ansvarsområde skulle overgå fra forsyningsvirksomheden til energiministeriet.

- Og så var jeg pludselig i overskud. Jeg blev fritstillet. Jeg kunne have forsøgt at finde et lignende job eller prøve noget helt nyt. Jeg overvejede fængselsbetjent, men gad ikke at skulle på SU igen i forbindelse med uddannelse, forklarer han.

Og så lagde René Dalgaard sine to verdener sammen: Han er VVS-tekniker, og hos Vestforsyning kunne han ikke undgå at bemærke en ærgerlig trend.


Jeg er totalt ødelagt i kroppen. Det tungeste, jeg var vant til løfte, var jo en stiftblyant.

René Dalgaard.


- Folk ringede igen og igen for at fortælle om fejl på deres anlæg. Det eneste, vi kunne gøre, var at sige, at vi havde kontaktet VVS-manden, men inderst inde vidste vi også, hvor travlt de havde det, og at de prioriterede andre, større opgaver. Alle håndværksmestre har jo travlt for tiden, siger han.

Annonce

Fra blyant til blik

Så René Dalgaard er blevet blikkenslager. Tilmed med eget firma. Dalgaard's Blik og Ventilation hedder det.

- Jeg er totalt ødelagt i kroppen. Det tungeste, jeg var vant til løfte, var jo en stiftblyant. Og så har jeg i den grad fundet ud af at passe min sengetid, siger han om overgangen.

Det er René Dalgaard til venstre - og til højre. Der var brug for et blikfang, så man husker Dalgaard's Blik og Ventilation, og når man nu har med ventilation at gøre, så var det på med en paryk og luft i håret... Foto: Johan Gadegaard

Det er halvanden måned siden, han gik i gang. Og der har været travlt.

- Hver dag har der været booket noget i kalenderen, og der har kun været én dag, hvor der ikke er blevet sendt en faktura af sted. Der er en mangel på blikkenslagere, siger René Dalgaard.

På kort tid er der allerede lavet aftaler med andre håndværkere, og han har arbejdet i både Thorsminde og Aarhus. Faktisk er det gået så godt, at travlheden truer med at gå ud over dem, han lovede sig selv at hjælpe: De "oversete" kunder med fejl på anlæggene.

- Det er en balancegang, men jeg har hele tiden sagt, at jeg følger mit motto: En aftale er en aftale. Af samme grund vil jeg også hellere undvære, at hele min dag er booket op fra start; så jeg kan hjælpe akut, siger han.

Hans erfaring tilsiger indtil videre, at det skam kan betale sig at springe ud i noget helt nyt i en moden alder.

- Men folk tror jo, at jeg har fået en hjerneblødning, når jeg fortæller dem om det. Når andre bliver 50 år, panikker de og køber en motorcykel. Jeg fik mig et firma. Så må jeg købe en motorcykel senere, siger 51-årige René Dalgaard.

Den sidste del protesterer Anni over, og her fornemmer man, at hun får helt ret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Minut for minut: Ja da! Lemvig tager flot sejr i Skanderborg og øger afstanden til sidstepladsen

Sport For abonnenter

Karakterer: Hold nu op, der er mange topkarakterer efter sådan en sejr

Annonce