Annonce
Holstebro

Efter 29 år med egen frisørsalon: Nu skal Irma have sit første sabbatår

- Værsgo - nu er saksen din! Efter 29 år som indehaver af frisørsalonen i Mejdal overdrager Irma Dal Nielsen (til højre) nu forretningen til Lotte Knudsen. Foto: Ninna Pirchert
Den sidste fredag i juni kneb 63-årige Irma Dal Nielsen en lille tåre eller to på sin sidste arbejdsdag i frisørsalonen i Mejdal, som hun nu har overdraget til den 42-årige frisør, Lotte Knudsen.
Annonce

Mejdal: Det har været besluttet i et års tid.

At Irma Dal Nielsen skulle sige farvel til et langt arbejdsliv som frisør her i sommer.

Og det har været bestemt i endnu længere tid - faktisk i syv til otte år - at den dag, Irma ville trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet og sælge salonen, skulle det være Lotte Knudsen, der skulle tage over.

De to frisører vidste, hvem hinanden var fra frisør-kurser, men de kendte ikke hinanden, da de helt tilfældigt mødtes, og Lotte spurgte Irma, hvem der skulle overtage hendes salon, når hun engang stoppede.

Aftalen blev, at Lotte skulle have første bud på frisørsalonen i Mejdal.

- "Men ikke nu", sagde vi i munden på hinanden, fortæller Irma med et stort smil på læben om det tilfældige møde dengang for flere år siden.

Som de jyder, de begge er, er en aftale en aftale, og sådan blev det.


Jeg glæder mig, selv om jeg ikke ved, hvad jeg skal glæde mig til, men det er også meget vemodigt at sige farvel til kunderne.

Irma Dal Nielsen, frisør på vej til sit otium.


Annonce

Tæt på kunderne

Fredag den 26. juni havde Irma sidste arbejdsdag i Hair Style, som hun har drevet gennem 29 år.

- Jeg glæder mig, selv om jeg ikke ved, hvad jeg skal glæde mig til, men det er også meget vemodigt at sige farvel til kunderne, lød det fra Irma, da avisen besøgte salonen dagen før den allersidste dag i hendes arbejdsliv.

Hun fortalte, at hun har klippet nogle af kunderne gennem 34 år, da hun arbejdede i en anden salon i byen, inden hun overtog salonen på Prins Buris Vej.

- Og når man kun har en kunde ad gangen, kommer man tæt på hinanden. Som en af kunderne sagde, så føler vi, at vi kender hinanden, selv om vi aldrig har været i hinandens  hjem, forklarer Irma, der vokset op på Mors, hvor hun også blev udlært som frisør.

Det var mandens job som politibetjent, der trak hende til Mejdal, hvor familien har boet i alle årene.

Annonce

Tid til børnebørn

Hun nikker til spørgsmålet om, hun vil fælde en lille tåre på den sidste dag.

- Jeg har grædt mange tårer hele ugen, tilstår Irma, der trods vemod er afklaret med den beslutning, hun har truffet.

- Jeg vil holde, mens jeg stadig er glad for mit arbejde, og fysisk er jeg også ved at være lidt slidt, siger Irma, der peger på, at det kun er malerne, der overgår frisørerne i et belastende arbejdsliv.

- Jeg har aldrig været ledig, så nu vil jeg have mit første sabbatår. Jeg skal passe mit hjem og min have lidt bedre end før, siger Irma, der også glæder sig til at få mere tid til de to børnebørn på fire og fem år, der om få uger får en lillebror eller lillesøster.

- Børnebørnene vil jeg gerne have tid til, og jeg vil gerne hjælpe, så meget jeg kan, siger hun om sin højgravide datter og hendes familie, der bor i Halgaard.

Irma glæder sig også til at få mere tid til sine gamle forældre, til at spille golf og til sommerhuset på Mors.

- Under coronanedlukningen kom jeg godt nok lidt i tvivl, om det med at gå derhjemme var noget for mig. For det var da underligt bare at gå der. Vi kunne jo ingenting, fortæller Irma, der tror på, at det hele er anderledes nu, hvor samfundet er ved at lukke op igen.

Annonce

Drømt om at få sit eget

42-årige Lotte Knudsen, der nu overtager Mejdal-salonen, har altid drømt om at blive frisør. Som barn satte hun hår på alle sine dukker, søsteren og alle andre, der ville lægge hoved og hår til Lottes kreative hænder.

Hun er udlært i en nu lukket salon i Sønderlandsgade i Holstebro og har blandt andet arbejdet i Jørgens Kliptotek og de seneste 15 år i den mindre salon, Hair Box, der ligger i Grønsgade. Et job, som Lotte var rigtig glad for.

- Jeg har altid drømt om at få min egen salon, og jeg var lige ved at tro, at tiden var løbet fra mig, så jeg er glad for, at det nu er lykkes, konstaterer Lotte, der tit har cyklet forbi salonen i Mejdal og holdt øje med den frisørsalon, hun drømte om at overtage.

Annonce

Mejdal-pigen, der blev

Planen er, at det "bare skal være mig", som hun udtrykker det - i en lille, hyggelig salon.

- Jeg har prøvet at arbejde i en stor salon med høj musik og MTV på bagvæggen. Det var sjovt at prøve, men nu er jeg blevet lidt ældre, og jeg har lyst til at have tid til kunderne og til at hygge om dem, fortæller Lotte, der er vokset op i Mejdal.

Og her bor hun stadig - nu sammen med sin mand, der arbejder på kontor på Færch og parrets to drenge, Oscar på ni år og Victor på to år.

- Nej, jeg tror ikke, at det betyder noget, at det er en lokal pige, der overtager salonen. Mejdal er blevet så stor, at alle ikke kender alle længere, men jeg håber da, at jeg kan behandle Irmas kunder så godt, at de bliver ved med at komme her, siger Lotte, der ikke er i tvivl om, at det er den rette beslutning, hun har taget med overtagelsen af salonen.

Som hun siger:

- Jeg sætter en ære i at køre salonen videre efter Irma.

Lotte Knudsen har fået frisket lokalerne på Prins Buris Vej 38 op med en malerkost, og hun åbnede salonen igen - klar til den digitale verden med hjemmeside og online booking.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Lemvig

Der var den forsvundne flise

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Lemvig

Brand i udhus i Thyborøn

Annonce