Annonce
Struer

Efter dødsulykke på Oddesundbroen: 3F kører sag om social dumping

I kølvandet på den arbejdsulykke, der kostede en 49-årig litauisk specialarbejder livet 3. oktober i fjor, har 3F Holstebro rejst en sag om social dumping ved arbejdsretten. Foto: Johan Gadegaard
Fagforening er endt i fagretslig tvist med underleverandør på Oddesundbroen i forbindelse med byggeprojektet, hvor 49-årig litausk specialarbejder døde i en arbejdsulykke 3. oktober i fjor

Struer: I kølvandet på dødsulykken på Oddesundbroen 3. oktober i fjor, hvor en 49-årig litauisk specialarbejder mistede livet, føres der nu en sag i det fagretslige system rejst af 3F Holstebro mod entreprenørselskabet Ommen A/S.

Fagforeningen er med konsulent Peter Ymer Nielsens ord, "100 procent" sikre på, at såvel den afdøde som flere af hans kolleger ikke har fået den løn og de tillæg, som de var berettigede til i forbindelse med arbejdet på broen. De ansatte var organiseret hos 3F.

- Vi føler os overbevist om, at der er foregået social dumping på projektet. Vores medlem og hans kolleger har ikke fået den løn, som de efter vores mening er berettigede til, siger Peter Ymer Nielsen, der er ansat som konsulent på udenlandsk arbejdskraft i 3F Holstebros byggegruppe og blandt andet arbejder med social dumping.

Annonce

Venter på erstatning

Efter at havarikommissionen i sidste uge fremlagde sin rapport om dødsulykken, håber Peter Ymer Nielsen, at der kan udpeges en ansvarlig for ulykken, så den dræbtes efterladte, en hustru og en halvvoksen søn, kan få erstatning for tabet af en forsørger.

Vi føler os overbevist om, at der er foregået social dumping på projektet.

Peter Ymer Nielsen, konsulent, 3F Holstebro

- Det, jeg er mest ked af, er, at den afdøde mest af alt optræder som et nummer i køen. Jeg er ked af, at vi behandler vores udenlandske kolleger på den her måde, og det er umenneskeligt for de efterladte, hvis der skal gå en eneste dag for meget, før det afgøres, hvem der har ansvaret for vores medlems død, siger Peter Ymer Nielsen.

Rapporten udpeger ikke nogen ansvarlig part, men udtaler skarp kritik af såvel Banedanmark som underleverandøren på projektet på Oddesundbroen, Ommen A/S.


Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur

Hør om biologien bag sundhed og trivsel

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce